PadelDirekt avslöjar
Javi Garrido.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

PadelDirekt avslöjar: Garrido har bestämt sig — han blir nya WPT-partnern

ANNONS

Det rördes om rejält i WPT-grytan förra veckan och flera nya topp-par bildades.
Nu kan PadelDirekt berätta att höstkometen Javi Garridos nya partner blir Lucas Campagnolo.

VÄSTERHANINGE

Källor till PadelDirekt har tidigare nämnt det. Det tisslades och tasslades mellan Studio Padel-matcherna på lördagen. Sedan bekräftade Simon Vasquez den nya WPT-konstellationen i en segerintervju.

— Det lär bli en speciell semi i morgon, Garrido och Campagnolo ska börja spela tillsammans efter det här, säger Vasquez till PadelDirekt.

Semifinalen han syftar på har han och Campognolo just avancerat till. Semi på Studio Padel Stockholm Showdown, där Javi Garrido och Javier Barahona förväntas hamna efter kvartsfinalen mot Anton Andersson/Johan Brunström som pågår i skrivande stund.

— Vi börjar spela tillsammans nästa vecka på Challengern i Alfafar, Valencia. Jag är jätteglad att få para ihop mig med en spelare som honom och komma tillbaka till högersidan, säger Lucas Campagnolo till PadelDirekt.

Den mångsidige brasilianaren som nyligen bröt upp med trogne parhästen Lucas Bergamini lämnar nu sin backhandposition.

— Jag spelade på högersidan innan jag bildade par med Bergamini. Vi får se hur det går för mig att spela forehand igen. Jag hoppas verkligen att jag och Garrido bildar ett bra par.

Lucas Campagnolo och Simon Vasquez.

Campagnolo och Vasquez under pågående Studio Padel-turnering.

Planerar långsiktigt samarbete

Campagnolo och Bergamini höll ihop i fyra år. När den förstnämnde flyttade till Spanien 2021 hittade de varandra snabbt. Hur hög målsättningen är för nya projektet med Garrido vill han inte prata om än.

— Jag kan inte uttala mig än för vi har inte ens tränat tillsammans. Det enda jag kan lova är att vi kommer att jobba hårt, han är precis som jag en kille som ger allt på träning och match. Och vi kommer att ha en bra smash från båda sidor, attackerna blir starka tror jag. 

Tänker ni er ett långsiktigt samarbete?
— Vi har pratat om att spela ihop över 2022. Det är svårt att lyckas bra med korta projekt, det bästa är att ha minst ett och ett halvt år, eller två år, tillsammans. Jag tror att vi kommer att kunna göra riktigt bra prestationer nästa år.

Få reda på om Campagnolo ställs mot sin nya partner i Stockholm i morgon via q.

Den här artikeln handlar om: