Henrik Söderberg, PDL:s vd / PDL-spelaren Åsa Eriksson.
Foto: Bildbyrån / PDL
Svensk Padel

PDL ingår samarbete med M3-akademin i Madrid: ”Världens bästa akademi”

ANNONS

Svenska jätteaktören PDL har ingått ett samarbete med den spanska coachakademin M3, skriver man i ett pressmeddelande.

”M3, också kallad för ”världens bästa akademi” i padelvärlden”, skriver PDL på Instagram.

M3-akademin är baserad i Madrid och tränar allt från nybörjare till den absoluta världstoppen som Ale Galan, Juan Lebron och tvillingarna Alayeto. M3 har, utöver sina toppspelare och stor bredd av spelare som elitsatsar, hög kompetens på sina tränare och erfarenhet av padelns utveckling som PDL nu får ta del av.

Flera svenskar har spenderat träningsveckor på M3 Padel Academy i Madrid. Sverigetvåan Simon Vasquez är kanske den som varit där mest, men under hösten är till exempel Hanna Knutsson, Smilla Lundgren, Isa Jarlskog och Douglas några av de unga svenskarna som väljer att göra sina elitsatsningar på M3.

”PDL:s samarbete med M3 innebära att vi tillsammans kommer fortsätta utbilda våra egna PDL tränare till nya nivåer. Men även våra kunder kommer få möjlighet att använda M3 tränare i våra PDL center runt om i Sverige. Samarbetet kommer inledas i slutet av oktober då de första PDL tränarna kommer utbildas”, skriver PDL om samarbetet.

Den här artikeln handlar om: