Even Nilssen och Felix Civalero.
Foto: Privat
Svensk Padel

Padelenkät av studenter — vinn fina priser: ”För framtida forskning”

ANNONS
Studenterna Felix och Even på Naprapathögskolan i Stockholm vill bidra till att minska risken för padelskador.
En enkätundersökning ligger till grund för deras stora examensarbete och alla som genomför enkäten har chansen att vinna fina priser.

Felix Civalero och Even Nilssen är två padelentusiaster som gör sitt sista år på Naprapathögskolan — den förstnämnde driver även en egen klinik för padelskador.

— Jag har en klinik på Every Padel Kista där jag försöker hjälpa med alla former av padelrelaterade skador och krämpor, säger Felix Civalero till PadelDirekt.

Vad är målet mer ert examensarbete?
— Att förbättra rehab- och behandlningsmetoder inom padel. Därför gör vi ni en pilotstudie över de vanligaste skadorna med hjälp av enkäten som vi försöker sprida över hela Sverige just nu. Vi hoppas att vår undersökning kan ligga till grund för framtida forskning på padel.

De två studenterna har hittat flera Facebookgrupper där man nått ut med enkäten till rätt målgrupp. För att motivera gemene padelspelare till att delta så lockar Felix Civalero och Even Nilssen med fina priser som lottas ut bland de som slutfört enkäten.

  • Ett padelracket till ett värde av 2450 kr
  • Ett padelkit till ett värde av 1000 kr
  • Ett presentkort till ett värde av 580 kr

LÄNK TILL ENKÄTEN HÄR

Skadorna som är vanligast

Målet är att minst 1000 personer ska besvara enkäten för att skapa bästa möjliga underlag till det som i slutändan ska leda till examensarbetets slutsats.

— Resultatet presenteras våren 2022. Vi samlar in data under hela 2021, så enkäten går att besvara hela hösten.

Du som jobbar med padelskador, vilka upplever du som vanligast?
— Många skador har uppstått av längre slitage, det är inte lika många som är akuta. Skuldra och nacke är väldigt vanligt, men såklart också armbåge.

Och den vanligaste behandlingen av dig som naprapat?
— Smärtlindring är det primära och behandlingen varierar mycket beroende på patientens kropp. Men mycket ledbehandling i nacke/bröstrygg och triggerpunkter i rotatorkuff. 

Till sist: ditt bästa tips för att undvika skador?
— Det tråkiga svaret är det bästa. Se till att köra en ordentlig uppvärmning varje gång, försök få hög puls innan du kliver in på banan.

Puls alltså. Typ köra idioten bredvid banan?
— Haha ja precis, idioten är perfekt!





Den här artikeln handlar om: