Sanyo Gutierrez och Fernando Belasteguin.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Sanyo efter att ha dumpats av Bela: ”Inte min bästa vän”

ANNONS
Sanyo Gutierrez ville fortsätta året ut, men ett telefonsamtal senare från partnern Fernando Belasteguin var separationen ett faktum.
I en intervju med Padel Alto berättar den argentinska trollkarlen om sin stora besvikelse.

Stora delar av padelvärlden jublade i vintras när det stod klart att de argentinska ikonerna Sanyo Gutierrez och Fernando Belasteguin skulle stråla samman som ett lag. De var duon som skulle utmana Ale Galan och Juan Lebron om världstronen 2021.

Men efter kvartsfinalförlusten i Belasteguins hemstad Barcelona den 18:e september tog resan slut för samarbetet.

— Vi hade aldrig pratat om att separera. Efter Barcelona Master gick jag och lade mig med tusen tankar om hur vi skulle lösa detta tillsammans. Dagen efter ringde han och sa att det kanske är bäst att vi separerar, säger Sanyo Gutierrez till Padel Alto.

”Bela” är känd som en person som sätter stor stolthet i att fullfölja sina projekt, han pratar ofta om att det tar tid att spela ihop och få ut det bästa av varandra. En del toppspelare byter i princip medspelare som om de vore kalsonger, men den argentinska 16-faldige världsettan är inte den som lättvindigt byter partner mitt under säsongen.

Men denna gång var det hans medspelare som ville fullfölja säsongen som par.

— Om det hade varit upp till mig hade vi väntat till slutet av året innan vi bytte partner. Det är en fråga om image och sponsorer också, och jag gissar att de inte gillar hur vi spelat. Han tog beslutet, men jag tror ändå att det är bästa för oss båda.

Även om både Bela och Sanyo är överens om att projektet är ett misslyckande så hann duon vinna tre titlar på World Padel Tour efter en riktigt fin inledning på säsongen. Frågan många ställer är varför det gått så tungt på slutet, med uttåg i 16-delsfinaler som de stora bottennappen.

Sanyo Gutierrez har inget rakt svar på frågan, men personkemin är inte optimal berättar han.

— Vår relation, ur mitt perspektiv, kommer att fortsätta vara som den är nu. Han är varken min bästa vän eller min värsta fiende. Men det har alltid funnits respekt mellan oss och vi kom bra överens trots att vi varit rivaler i så många år.

Läs hela intervjun på Padel Alto här.

Arkiv: Bela i stor intervju januari 2021

Den här artikeln handlar om: