WPT Challenger Albacete
På bilden: Carmen Goenaga, 17, och hennes partner Beatriz Caldera, 20.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

17-årige Goenaga till semifinal på WPT — ställs mot legendaren

ANNONS

Carmen Goenaga, 17, och hennes partner Beatriz Caldera, 20, har tagit sig hela vägen till semifinal i Albacetes WPT-Challenger.
De har gjort det via seger 2-6, 6-3, 6-0 mot Araceli Martinez/Celeste Paz i kvartsfinalen. 

Efter att ha förlorat första set mot Euro Finans Invitational-bekanta Araceli Martinez, rankad 75:a och Celeste Paz, rankad 61:a, tog paret alltså hem 12 av de nästkommande 15 gamen.

Och faktum är att det egentligen inte var någon skräll — Goenaga/Caldera är trots sin ringa ålder bättre rankade och vann sin åttondelsfinal med 6-0, 6-1. Det är andra gången som de lyckas ta sig semifinal. Den första gången var också i en Challenger, den spelades i Marbella. 

I semifinalen får de möta tuffast tänkbara motstånd. Förstaseedade Carolina Navarro Björk och Eli Amatriain. De vann sin semifinal mot 15-åriga Claudia Fernandez och hennes partner Manuela Schuck med 6-4, 6-3. 

Läs PadelDirekts intervju med 15-åriga talangen Claudia Fernandez här. 

Följ turneringen här. 


Fakta: WPT Challenger

WPT Challenger är en underturnering till WPT där de åtta bäst rankade damerna och 12 bäst rankade herrarna inte får ställa upp.

Det är turneringen på WPT som har lägst rankning och därmed enklast att få ställa upp i och perfekt om du vill samla poäng för att komma in i de större turneringarna. Vinner du en Challenger så får du 120 poäng. 

Den här artikeln handlar om: