Cayetano Rocafort.
Foto: APT Padel Tour
Swedish Padel Tour

Formtoppad Rocafort om SM-situationen — och att vara Sverigeetta: ”Känns stort”

ANNONS

En lycklig Cayetano Rocafort befinner sig på en riktigt härlig plats i livet.
För PadelDirekt berättar spanjoren om känslan att segla upp som Sverigeetta, vem han ska spela med på APT om två veckor och att han kanske tackar nej till SM-deltagande.

— Jag är jätteglad, det är så mycket positivt som händer just nu. Det känns stort att vara etta i Sverige, att vara där uppe är en stor framgång för mig, säger Rocafort till Padeldirekt.

26-åringen har precis sett på Svenska Padelförbundets uppdaterade rankning att han lämnat andraplatsen för att nu kunna titulera sig Sverigeetta.

— Jag är så stolt över hur jag presterar just nu. Jag är i bästa formen någonsin, har gått ner till 73 kilo och tränar hårt varje dag, säger Caye.

Du ser att orka mer på banan nu än i våras, hur mycket mer tränar du egentligen?
— De senaste månaderna har jag nog tränat fyra timmar om dagen många dagar. Plus att jag nu äter nyttigt och jobbar hårt på gymmet.

Hur reagerar din kropp på den belastningen, håller den ihop?
— Det var tufft när jag började med den hårdare träningen, men det blir bättre och bättre. Jag känner mig bara piggare och piggare, starkare och starkare. Det är min fysiska form som gjorde att jag presterade så bra i Monaco.

Monaco, ja. Där vann Caye Rocafort en APT-turnering för nio dagar sedan i par med brassen Julio Julianoti. När APT Padel Tour kommer tillbaka till Sverige och Kungsbacka om två veckor ska han spela med ett klart mer bekant namn.

— Självklart kommer jag att spela. Med vem? Med han som är tvåa i Sverige, säger Rocafort och skrattar.

— Skämt åsido, jag kommer att spela med Simon (Vasquez). Vi ser verkligen fram emot det, att spela hemma i Sverige på APT som blir större och större hela tiden.

Tveksam till om det blir SM

Till skillnad från de två andra APT-turneringarna som Rocafort vunnit i år så kommer han nu spela med en debutant i Simon Vasquez — och denna gång handlar det om en APT Grand Master. En tävling som Studio Padel sänder och med en miljon kronor i total prispott, lika mycket som på en WPT Master. 

— Ja det är förmodligen största prissumman som varit i Sverige. Det är stort, vi får se om vi kan ta oss hela vägen.

Vet du om fler toppsvenskar visat intresse för att delta?
— Nja, några av dem har sagt tidigare att de vill testa APT. Det är hög nivå så det är en bra möjlighet för alla som vill utvecklas.

Till sist måste förstås den fortsatt heta frågan om SM i december ställas. Firma Rocafort/Vasquez var anmälda till det SM som skulle ha spelats i september, och hamnade i händelserna centrum eftersom mästerskapet blev uppskjutet på grund av utländska spelare nu tillåts. 

— Vi har inte bestämt oss om SM än. Jag hoppas bara att allt blir bra... som jag sa till dig i en intervju tidigare så ställer jag mig åt sidan om det är ett problem att jag är med. Vill inte de andra toppspelarna vara med på grund av att jag spelar så kommer jag inte att göra det.

Det är drygt två månader kvar nu, är någon form av dialog om detta mellan er toppspelare på gång? 
— Ja, förmodligen kommer vi att prata om det snart.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: