På bilden: Douglas Rutgersson.
Foto: Viktor Andersson.
World Padel Tour

Ny vinst för Rutgersson på WPT — ställs mot supertalangens lillebror: ”Fantastiskt kul”

ANNONS

Den svenska talangen Douglas Rutgersson står just nu för sin bästa World Padel Tour-insats i karriären. 
I Albacetes Challenger har 21-åringen tillsammans med partnern Jorge Angels nu tagit sig till Pre Previa-final. 

— Det känns fantastiskt kul. Första matchen i går var jag lite nervös. Men efter det har det varit stabilt, säger Douglas Rutgersson till PadelDirekt. 

Inför den här turneringen hade Rutgersson bara tagit en seger på World Padel Tour och den kom 2018 i Båstad. Efter det har det blivit tre raka förluster för svensken — tills nu. I Albacetes Challenger-turnering har det blivit två raka segrar och paret är framme vid Pre Previa-final. 

Turneringens andra seger kom tidigare under dagen mot Daniel Luengo Calado, rankad 487:a och Jorge Burgos, rankad 222:a. Siffrorna i den matchen skrevs till 6-4, 6-4 och nu väntar alltså Pre Previa-final.

— Det är första gången med min partner men vi hittade spelet fort, det känns ruggigt bra. Det är ju tredje turneringen i år och så kom första segrarna, det är jäkligt kul, fortsätter han.

Beskriv din partner Jorge Angels.
— Han vågar verkligen spela och är hela tiden positiv, det är inga sura miner. En go och härlig kille som är ett år yngre än mig och vi klickade bra direkt. 

Nästa drabbning är 17.00 i kväll och då ställs de mot ingen mindre än 16-åriga supertalangen Claudia Jensens lillebror Enzo Jensen. 15-åriga Enzo Jensen är rankad som nummer 363 i världen och spelar ihop med en annan 15-åring, spanjoren David Gala Sanchez. 

— Jag har lite koll på backhandspelaren (Gala Sanchez). Honom har jag sett på några turneringar och han vann Spanska Mästerskapen för 16-åringar berättade min tränare. Det blir nog rätt tufft men vi får ta dem på rutin.

Det är inte ofta du får den nyttan av din rutin. 
— Nej, det är nog enda gången, skrattar 21-åriga Rutgersson. 

Vilken position har du tagit? 
— Forehandsidan. Jag har ju mest spelat backhand innan med tränat mycket  forehand den här veckan, det är gött att det ger resultat. 

Turneringen spelas utomhus, hur har banorna varit? 
— Rätt så usla faktiskt med en hel del felstudsar, det är ju så det är här. Första matchen spelade vi på en WPT-liknande bana med ganska lite sand, den andra matchen på en bana med mycket sand. 

Daniel Windahl tillsammans med nya partnern Martin Andornino går in i turneringen direkt i Previas andra omgång i morgon klockan 17.00. Simon Vasquez går tillsammans med 37:e-rankade Pincho Fernandez rätt in i huvudturneringen på onsdag klockan 17.00.  

Den här artikeln handlar om: