Juan Lebron och Ale Galan.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

TV: Se när Juan Lebron lurar alla i mäktiga finalen mot Paquito/Di Nenno

ANNONS

Det var breakens match, Lugo Open-finalen i Pazo Dos Deportes mellan Juan Lebron/Ale Galan och Paquito Navarro/Martin Di Nenno.
Till slut var det Galan/Lebron som lyckades med ett sista, avgörande break som ledde till säsongens femte titel.

Se matchens kanske bästa boll 80 sekunder in i klippet ovan.

Juan Lebrons och Ale Galans starka säsong fortsätter — i Lugo Opens final vann spanjorerna med 6–4, 4–6, 6–3 i den magnifika finalen mot Paquito Navarro/Martin Di Nenno.

Redan från matchens första minuter fick publiken smak på det som skulle komma att bli finaltillställningens tydliga tema: att vinna game i motståndarens serve.

Både Lebron och Paquito blev breakade i båda sina servegame i första set. Och så fortsatte det ända fram till avgörandet i tredje set. En udda ”dragkamp”, som Viaplays expertkommentator Sofia Arvidsson beskrev det.

I tredje avgörande set fick Lebron/Galan till ett break till 3-1, för att sedan få ett break tillbaka till 2-3. Paquito fick chansen att serva hem kvitteringen — men så kom det som blev dagens sista break i arenan Pazo Dos Deportes fram till 4-2.

Vid ställningen 5–2 i tredje set bjöds publiken på en magisk boll (se den i toppen av artikeln).

— Det är en av de sjukare padelbollar jag sett. Det är padel på en nivå som inte finns, säger Viaplays kommentator Simon Staflund.

Expert Sofia Arvidsson hade svårt att sitta still.

—  Nu ställer sig publiken upp och det är nästan så att jag ställer mig upp också

Några minuter efter den uppvisningen — där Paquito Navarro fick sista ordet — kunde de spanska världsettorna Alejandro Galan och Juan Lebron fira sin femte World Padel Tour-titel för året.

TV: Lebron lurar alla: ”Vilken delikatess” 

Den här artikeln handlar om: