World Padel Tour

Bela och Sanyo separerar — han blir ikonens nya partner

ANNONS

Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez separerar efter Lugo Open. Sanyo Gutierrez själv bekräftar nyheten för den argentinska padelsajten Aldrive Padel i en intervju med Padel Data. En pålitlig källa uppger nu till Padel Alto att Bela spelar med Coello och att Sanyos förstaval är Agustin Tapia. 

Källor till Padel Alto uppger att paret beslutade att göra separera under helgens turnering i Barcelona. Fernando Belasteguin kommer att spela med Arturo Coello efter Lugo Open, medan Sanyo Gutierrez enligt en pålitlig källa kommer att spela med Agustin Tapia beroende på hans kontrakt.

Det är ännu inte klart om kontraktet tillåter byte.

— Annars blir det Sanyo tillsammans med Javi Ruiz, Maxi Sanchez eller Javi Garrido, säger källan till Padel Alto.

Först med att bekräfta nyheten var den argentinska padelsajten Aldrive Padel i en intervju mellan Sanyo Gutierrez och Padel Data. 

Bela och Sanyo som parades ihop inför säsongen skulle utmana Juan Lebron och Alejandro Galan om att bli världens bästa par. Det började bra. Bela och Sanyo vann den första World Padel Tour-turneringen som spelades den här säsongen, Madrid Open. Därefter har de tagit ytterligare två titlar, i Vigo Open och Valencia Open.

Men på senare tid har resultaten varit sämre. I de fyra senaste turneringarna har paret inte tagit sig längre än till kvartsfinalen. För första gången sedan argentinaren Fernando Belasteguin kom till Spanien för 22 år sedan har han åkt ut i två första omgångar, i Cascais Masters och Sardegna Open.

- Det är första gången sedan de senaste 22 åren som jag har bott i Spanien som jag har förlorat två turneringar i rad i första omgången. Det är en ny situation att lära sig av, sade Bela i en intervju med Padel Alto inför Barcelona Masters.

Parets senaste turnering var Barcelona Masters, där de slogs ut av det vinnande laget Paquito Navarro och Martin Di Nenno i kvartsfinalen. I veckan går Lugo Open, det blir alltså parets sista. Till Menorca Open om två veckor står Arturo Coello vid Fernando Belasteguin. Vem som står bredvid Sanyo Gutierrez är inte bekräftat ännu. 


Läs Padel Alto:s intervju med Fernando Belasteguin inför Barcelona Masters här

Den här artikeln handlar om: