Amanda Girdo.
Foton: Viktor Andersson
World Padel Tour

Girdo om WPT-insatsen: ”Fan — klart jag är besviken”

ANNONS
Det sista svenskhoppet är utslaget ur WPT Barcelona Master.
Amanda Girdo/Tia Norton föll i raka set redan i första omgången.
— Fan får man väl ändå säga... säger Girdo till PadelDirekt.

Marta Barrera de La Fuente (rankad 119) och Aitana Garcia Roman (rankad 130) vann med klara 6–2, 6–3 i förkvalets första runda i World Padel Tours deltävling i Barcelona.

— Det kändes som att vi båda var mentalt borta i denna match, vi var inte alls där. Det var i sista gamen kom jag in i det mentalt. I början var huvudet på ett ställe och kroppen nån annanstans, säger Amanda Girdo till PadelDirekt via ett röstmeddelande.

Det innebär att samtliga fem svenskar som gick in i Barcelona Masters Pre Previa slogs ut innan Previan hann börja. Daniel Windahl och Simon Vasquez nådde störst framgång i lördags när de i par med Maty Marina respektive Cayetano Rocafort vann två raka förkvals-matcher innan det tog stopp i Pre Previa-final.

Sverigeettan Amanda Girdo är bara 18 år men inser att hon ibland kommer att göra insatser där hon inte är nära att nå sin högstanivå.

— Klart jag är besviken... samtidigt kommer det att gå upp och ner, det vet jag om. Det blev ytterligare en lärdom detta men nu blickar vi framåt. Även om det känns segt nu.

Även Calle Knutsson/Daniel Appelgren slogs, precis som Amanda Girdo/Tia Norton, ut i första omgången av förkvalet.

Det positiva från ett svenskt perspektiv är att en ny chans att kvala in till World Padel Tour kommer redan nästa helg då Lugo Open startar.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: