På bilden: Alejandra Salazar & Gemma Triay.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Triay/Salazar vinner drömfinalen — vände underläge för årets fjärde titel

ANNONS

Gemma Triay och Alejandra Salazar har tagit sin fjärde titel för året. De gjorde det efter att ha vänt 0-1-underläge i set till vinst mot årets stora antagonist Paula Josemaria/Ari Sanchez med 4-6, 6-3, 6-1.

Inför matchen målades det upp som en drömfinal. Ale Salazar/Gemma Triay mot Paula Josemaria/Ari Sanchez, de två högst rankade paren, de med flest titlar den här säsongen — årets två bästa par. 

Och det blev så jämnt och välspelat som det kunde tänkas. En störande faktor under nästan hela matchen var solen, som Josemaria/Sanchez först hanterade bäst men som Salazar/Triay sedan löste och kunde utnyttja till sin fördel. Triay blev under matchen bara bättre och bättre och dominerade, med god hjälp från Salazar, matchen från sin backhandposition.

— Den här banan är svår. Vi hade några jobbiga stunder men vi lyckades komma tillbaka till vår bästa form och vinna i dag. Nivån är väldigt jämn bland spelarna på touren och vi behövde göra mycket för att vinna i dag, säger Ale Salazar i Viaplays sändning. 

Salazar tyckte att paret hittade rätt efter en tuff start.

— Som Ale sa är det väldigt jämnt nu, nu måste vi jobba hårt i Barcelona, vilket ska bli väldigt kul.   

Titeln var parets fjärde för säsongen, delad förstaplats tillsammans med just Josemaria/Sanchez. 

Den här artikeln handlar om: