Se matchbollen och titelkramen.
Foto: Viaplay
World Padel Tour

Sanchez efter nya succén: ”Något typ av firande måste vi ha...”

ANNONS

Det yngsta topp-paret på damsidan kan nu även titulera sig årets bästa par.
Paula Josemarias och Ari Sanchezs finalseger i Cascais Masters gör att de passerar Gemma Triay/Alejandra Salazar i totalracet.
— Underbart, säger Sanchez i Viaplays sändning.

6–3, 6–4 vann Josemaria/Sanchez med över Marta Marrero och Marta Ortega på den tillfälligt uppbyggda utomhus-centercourten Cascais, Portugal.

— Det är helt galet. De är väl värda detta, de är helt klart det lag som imponerat mest, säger kommentatorn Ola Brodén i Viaplays sändning.

Titeln är 24-åringarna Paula Josemarias och Ari Sanchezs fjärde för året och det innebär ledning i titel-ligan 2021. Poängen som Masters-titeln ger tar även upp det helspanska paret i ledning i poängtotalena, det så kallade ”WPT Race 2021”.

— De är så aviga att möta. Man vet inte vad som ska hända, de är så extremt skickliga och breda i sitt spel. Det finns inget givet mönster och de är så fantastiskt roliga att titta på, berömmer Ola Brodén.

”Förbättrat mig mentalt som spelare”

Josemaria/Sanchez fick en perfekt start på finalen med ett break direkt. Förutom några få enkla misstag från Sanchez i första set såg det oerhört stabilt ut — egentligen ingenting talade för en vändning. 

Men i andra set var det Marta Marrero och Marta Ortega som fick till ett momentum och gick upp i 4-2-ledning. Det verkade räcka för att Josemaria/Sanchez skulle tända till rejält och inte släppa fler game.

— Vi är i bra form för tillfället, för mig personligen så har jag förbättrat mig mentalt som spelare. Jag har lagt ner mycket tid med mitt team och det är ett jobb vi trivs i. Underbart att spela med Paula och vinna en Master, en mycket viktig seger. Nu ska vi vila lite och snart är det en ny turnering. Något typ av firande måste vi ha innan vi åker hem och vilar upp inför nästa turnering, säger Ari Sanchez i World Padel Tours sändning. 

Paula Josemaria väljer att berömma sina motståndare.

— Först av allt, är jag mycket glad att vara här, jag är glad att spela med Ari och att vinna ännu ett titel. Vi har jobbat hårt, det är mycket hårt jobb på träningen bakom det här. Grattis Ari, grattis också till våra motståndare i dag de spelade bra, hoppas att de tyckte det var en kul match, säger Josemaria.

Vägen till Masterstiteln

(2–0 i åttondelen)

Kvartsfinal

Paula Josemaria/Ari Sanchez mot 
Victoria Iglesias/Aranzazu Osoro
Resultat: 5–7, 6–3, 6–1

Semifinal

Paula Josemaria/Ari Sanchez mot 
Lucia Sainz/Bea Gonzalez
Resultat: 6-2, 6-1

Final

Paula Josemaria/Ari Sanchez mot 
Marta Marrero/Marta Ortega
Resultat: 6–3, 6–4


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: