Se matchbollen och segerjublet.
Foto: Viaplay
World Padel Tour

Lebron/Galans mäktiga finalvändning i Portugals WPT-Master: ”Oväntat”

ANNONS

De har gjort det igen.
Juan Lebron och Ale Galan vände och vann WPT-finalen i Cascais — trots enormt fint spel från Juan Tello och Federico Chingotto.
4–6, 7–5, 6–3 skrevs slutresultatet till — spanjorernas fjärde titel i år.

Finalen under den blåa himlen i Portugal gjorde nog ingen besviken. Jo, så klart är den som är Chingotto/Tello-supporter besviken över resultatet. Men underhållningen var av absolut bästa märke.

Det var spännande. Det var galna bollar. Det var otroliga slag. Precis så som man vill att en final på världens bästa tour ska se ut. Det var dessutom en landskamp mellan Argentina och Spanien. 

Till slut stod de spanska världsettorna Juan Lebron och Ale Galan där och omfamnade varandra inför stående ovationer i Cascais. Deras fjärde World Padel Tour-titel på tio försök i år var ett faktum och precis som på damsidan tidigare i dag innebär det att de vunnit flest titlar i år.

— Det var oväntat faktiskt, säger Viaplays kommentator Ola Brodén och syftar på att känslan var att det var Chingotto och Tellos final under långa stunder.

Finalen innehöll mängder av golden points och det blev en sådan gyllene poäng som avgjorde till slut. Tråkigt nog var det ett av få misstag — en volley i nät — från lille Fede Chingotto som blev matchens sista slag. 

Ett antal minuter tidigare hade Juan Tello och Federico Chingotto fått till det tredje, avgörande setets första break till 2–1. Men argentinarna tappade sedan till 3–3 och då visade verkligen de två spanska superstjärnorna varför de är bäst i världen.

Inför turneringen i Cascais var Lebron/Galan på delad förstaplats med Fernando Belasteguin/Sanyo Gutierrez på tre World Padel Tour-titlar 2021 — nu är de alltså ensamma på tronen med sina fyra turneringssegrar.

TV: Se Tellos läckra utspring från i går

Den här artikeln handlar om: