Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson.
Foto: PadelDirekt
Svensk Padel

Soleymani om framtiden: ”SM är en svår nöt”

ANNONS

Sofia Arvidsson, 37, är gravid.
Kvar står partnern Baharak Soleymani utan partner på varken SPT, SM eller WPT.
— Lite av en chock fick jag men det är jättekul, jag är inget annat än jätteglad för hennes skull, säger ”Barre” till PadelDirekt.

Det har gått några timmar sedan Sofia Arvidsson meddelade på Instagram att hon är gravid för andra gången. Radarpartnern senaste månaderna, Baharak Soleymani, var förstås informerad sedan tidigare.

— Det var ett tag sen hon berättade, jag har vetat lite längre än er kan jag säga i alla fall, säger en något kryptisk Soleymani.

SPT 6-finalen i Helsingborg förra helgen blev SPT-drottningarnas sista match tillsammmans i år. Men planen såg annorlunda ut...

— Det var tänkt att vi skulle spela åtminstone SPT:n och sen SM nu i helgen, men så blir det ju tyvärr inte. Det var det vi skulle vi börja med, och sen ta ett snack efter det.

Hur kände du när förbundet flyttade SM till december?
— Det blev lite olyckligt så klart... men det är som det är. Men klart att det hade varit väldigt kul att spela SM med Sofia, det har vi förtjänat efter säsongen vi gjort kan jag känna.

Som beskrivet i ingressen blev Soleymani överraskad när hon fick höra om graviditeten. Men framförallt glad. ”Barres” reaktion på sin Instagram var tydlig ”Som jag längtat!” skriver hon själv om att vara tillbaka på backhandsisan.

— Jag är inget annat än jätteglad för Sofias och familjens skull. Lilla Alex (Sofias son) ska få ett syskon, det är ju bara så kul, säger Barre.

Ni hoppades få spela VM i ihop i november, men det blir inte heller av.
— Det klart att det är en förlust för landslaget att Sofia inte kan vara med, men jag är som sagt glad för Sofias skull. Vi vet ju inte om det blir något VM heller, konstaterar hon och syftar på att Sverige ännu inte är anmält.

Om SM: ”Svår nöt att knäcka”

Soleymani och Arvidsson har dominerat på Swedish Padel Tour i år och vunnit fem av sex deltävlingar. Den första SPT-förlusten för säsongen kom i finalen i söndags när Anna Åkerberg/Amanda Girdo till slut spräckte sviten.

— Det som är kvar här i Sverige är bara två SPT:er och sen SM. Till SPT är jag inte orolig över att hitta partner, det är SM som är en svår nöt att knäcka.

Så det kan bli en utländsk partner på SPT?
— Absolut, det kan det bli. Och beroende på vad förbundet kommer fram till vilka som får vara med i SM så får vi se där.

Nu tar 35-åringen fram kikarsiktet och riktar det mot World Padel Tour.

— Jag vill spela Sardinien och Barcelona. Det är läge att komma ut på WPT och få sina matcher inför nästa säsong. Jag letar partner och har ställt frågan till två tre som frågade mig innan sommaren, så vi får se. Många vet vem jag är men man vet inte hur de tänker kring min skadehistorik.

Ja, hur är det med knät?
— Knät svarar väldigt bra, jag kämpar på. Jag har ökat från 80 till 90 procents kapacitet, och vissa grejer är jag faktiskt 100 procentig på. Det är fantastisk! Jag behöver inte ta tablett varje gång jag spelar och kan äntligen träna padel, säger en exalterad Soleymani och fortsätter:

— Jag måste inte vila inför varje tävling och sen i flera dagar efter tävling. Och jag är inte orolig för bakslag, så allt känns bara jätteroligt just nu.




📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: