Genrebild.
Foto: Bildbyrån
Padelutrustning

Slog sönder racket för 3 999 kr — kan få ersättning av försäkringsbolaget

ANNONS

En padelspelare råkade slå ihop sitt racket med sin medspelares racket.
Racket gick sönder — och efter ett avslag på skadeanmälan uppmanar nu 
Allmänna reklamationsnämnden försäkringsbolaget att ersätta skadan, rapporterar sakochliv.se.

Skadan kan inte anses vara oförutsedd och ska därför inte ersättas, menade Länsförsäkringar Skåne. Men spelaren som slog sönder sitt 3 999 kronor dyra racket inne padelbanan anser att hemförsäkringen tillsammans med en drulleförsäkring ska täcka för skadan.

— En drulleförsäkring är till för att täcka just sådana här situationer, menade försäkringstagaren enligt sajten Sak och Liv.

Länsförsäkringar Skånes argument enligt referatet i ARN:s beslut:

— Vid spel på en förhållandevis lite yta där medspelarna spelar bollen utan någon bestämd ordning, föreligger det en uppenbar risk att medspelarna slår mot samma boll och då slår i varandras racketar. Det ligger så att säga i farans riktning. Händelsen har varit högst möjlig att förutse och även förhindra genom att medspelarna talar om för varandra vem som slår bollen. Det är alltså en skillnad mellan nu aktuell situation och den situationen när någon till exempel råkar sätta sig på eller kliva på sportutrustning vilket i normalfallet anses som oförutsedd, skriver försäkringsbolaget.

”Allmänna reklamationsnämnden konstaterar i sitt beslut att det inte finns något undantag i villkoren som avser skador som uppkommit under utövande av en sport. Även om man som spelare i någon mån skulle ha kunnat förutse att en sådan kollision kan inträffa så måste, med hänsyn till hur spelet utövas, sannolikheten för att en sådan kollision inträffar ändå bedömas vara relativt låg, menar nämnden”, skriver sakochliv.se.


Har du varit i en liknande process? Eller vill du tycka till om ämnet? Kommentera gärna på vår Facebooksida eller skicka ett mejl till reportern.

Den här artikeln handlar om: