Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

128-rankade doldisen till sensationell final — slår ut supertalangen

ANNONS

En av årets största skrällar har precis inträffat på World Padel Tour. 
Den 128-rankade spelaren Arnau Ayats, 21, och hans partner Denis Perino, 59:a, är klara för final i Calandas Challenger.

De är det efter en fartfylld match mot supertalangen Javi Leal som fyller 18 i dag och Francisco Gil, via resultatet 6-3, 7-5. Vid ställningen 5-5 i andra set, när Leal servade, avslutades allt med en Golden Point och en välspelad boll slutade med att just Leal missade sin lobb och breaket var i hamn. 

Arnau Ayats har bara varit i åttondelsfinal tidigare men är nu alltså i final på WPT. Ayats är rankad som 128 i världen — att jämföra med till exempel Daniel Windahl som är rankad som 140. Hans partner Denis Perino har som bäst nått en åttondelsfinal i en Master — det gjorde han förra året i Barcelona. 

I intervjun efteråt strålade paret och verkade nästan chockade över vad de åstadkommit. 

I finalen som spelas i morgon förmiddag väntar vinnarna i mötet Jorge Nieto Ruiz/Adrian Allemandi och Antonio Fernandez Cano/Jose Garcia Diestro. 

Det ska dock nämnas att en Challenger rankas ett snäpp under en vanlig WPT-turnering. Det är enbart spelare utanför topp 15 på världsrankingen på damsidan och utanför topp 11 på herrsidan som har möjlighet att delta. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: