Pedro Claveria.
Foto: Playtomic
Internationell padel

Playtomic om nya sociala funktionen: ”Galet hur många bilder som är på after padel-ölen”

ANNONS

Playtomic har tagit steget från att vara en bokningsapp till att bli ett socialt padelcommunity.
Appens mål är delvis att bli padelspelarnas eget Instagram.
— Det är galet hur stor andel av bilderna som är på after padel-ölen, säger Pedro Claveria, vd på Playtomic till Padel Alto.

I Playtomic-appen kan över 1000 padelbanor i 33 olika länder bokas. Länge har företagets utvecklare arbetat med att utveckla tjänsten till att bli en social yta där padelentusiaster kan hitta och följa varandra.

— Vi ser att kraften finns i utövarna, och de kräver bättre och bredare tjänster än att hitta en bana och motståndare, säger Pedro Claveria, medgrundare och vd på Playtomic.

I en intervju med PadelDirekts internationella systersajt Padel Alto berättar han att konceptet kan jämföras med Instagram och Linkedin. Tanken är att alla Playtomic-användare ska kunna dela sina resultat, posta bilder och kunna följa allt från padelstjärnor och kändisar i deras padelvardag.

Den allmänna responsen har varit positiv, men den nuvarande versionen kommer att få många uppdateringar med förbättringar, påpekar Pedro Claveria.

— Produkten behöver bli bättre eftersom användarna kräver att vi ska erbjuda en nivå likt Instagram och Linkedin. Men det är företag med 1000 personer, vi är bara hundra. Vi jobbar hårt med förbättringar för alla spelare, säger vd:n till Padel Alto.

På frågan vilken typ av postningar som är vanligast svarar han:

— Det är galet hur stor andel av bilderna som är på after padel-ölen. Även mixed-matcher är populära i flödet, och nya rackets. 

Du som använder Playtomic-appen har kanske blivit lite upprörd över att din kompis rankning är högre än din — hen är ju inte bättre än mig?! Det fungerar så att den personliga rankningen styrs av resultaten du registrerat och ska hjälpa alla användare att hitta matcher mot nya motståndare som är på samma nivå. En ranknings- och matchningsmetod som vd:n tycker fungerar riktigt bra.

— Vi bygger en global standard när det kommer till nivåer. Spelare som åker från Finland till Fuengirola och svenskar i Marbella kan hitta matchningar där som passar deras nivå. Det är riktigt coolt, säger Pedro Claveria till Padel Alto.


Den här artikeln handlar om: