Daniel Windahl.
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Windahls tuffa förbundskritik: ”Ingen kommunikation överhuvudtaget — inte första gången”

ANNONS

Över tre dygn har passerat sedan den stora SM-bojkotten blev ett faktum och det är fortfarande helt tyst från Svenska Padelförbundet.
Daniel Windahl är mycket besviken över förbundets hanterade.
— 
Det är jävligt synd att det blivit så här, säger han till Padeldirekt.

Efter en veckas semester har det varit extremt bråda dagar för den svenska stjärnan. I helgen hann Daniel med att ligga bakom/skriva under ett öppet brev till Svenska Padelförbundet och sedan vinna Euro Finans Invitiational på söndagen innan han helgen avslutades med att han drog sig ur SM i september.

Och i går var han en matchboll från att slå ut ett högt rankat par i Calandas WPT-challenger.

Det som främst skapat frustration är inte regeländringen som innebär att det räcker med att vara folkbokförd i Sverige i ett år för att delta. Anledningen till SM-bojkotten för hans egen del är hur det gick till.

— För mig handlar det inte om själva regeländringen. Det största är tajmingen och vad vi sänder för signaler. Det är jävligt synd att det blivit så här, säger Windahl och tillägger:

— Sen kan man ha en personlig åsikt om vilka som inte ska och vilka som ska vara med. Det är inte där hela problemet ligger och det är inte heller första gången det blir så här så nu är det viktigt att vi visar upp en enad front. 

Hur har kommunikationen med förbundet varit?
— Inget beslut har kommunicerats. Men just nu står vi bakom bojkotten och vi vet inte om SM blir av. 

Vasquez: ”Har fått en förfrågan”

Svenska Mästerskapen i Kungälv 3–5 september skulle bli något av en återförening för Windahl och Calle Knutsson. Duon som har en SPT-titel i år har valt att prioritera World Padel Tour-kval före den svenska touren och missade både SPT 4 och SPT 5.

Daniel Windahl hoppas att det efter den starka reaktionen från padel-Sverige i allmänhet och herrspelarna i synnerhet, som ledde till massavhoppet från SM, ska leda till att något liknande aldrig upprepas igen från förbundshåll.

— De måste börja visa lite framförhållning nu. Ta rätt beslut tillsammans med spelarna och inte stänga inne sig. Vi måste samarbeta för vi vill ju samma sak och det är att främja svensk padel. 

Även Sverigeettan Simon Vasquez — som just nu är den enda toppspelaren tillsammans med Cayetano Rocafort som är anmäld till SM — uttalar sig för första gången i frågan i torsdagens avsnitt av podden ”Padel med proffset och jag”.

— Jag har fått en förfrågan om att dra tillbaka anmälan, alltså på vilken sida jag står. Jag har snackat med mitt team på Wesport, alltså har förbundet ändrat reglerna och jag kan spela är det så klart att jag ska spela. Spelar inte Sverigetoppen... vad ska jag göra åt saken? 

— Padel är mitt jobb och jag ska vara proffsig i alla lägen. Jag ska göra mitt och det är att slå den gula bollen och försöka vinna så många matcher och tävlingar jag kan. Jag ska egentligen bara ha fokus på mitt och inte lägga mig i såna här grejer offentligt. 

Under torsdagen förväntas Svenska Padelförbundet komma med uttalande om SM-bojkotten. Det återstår åtta dagar till att tävlingen drar i gång.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: