På bilden: Daniel Windahl/Maty Marina.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Windahl/Marina missade matchbollar och föll direkt: ”En boll från en perfekt match”

ANNONS
Daniel Windahl med sin nya WPT-partner Maty Marina var en boll från att gå till åttondelsfinal i Calandas WPT Challenger. 
Men de missade chansen och förlorade i första omgången mot Jose Rico/Victor Ruiz med 6-4, 6-7, 3-6. 

— Det är jävligt surt, som att äta 24 citroner och få några i ögat. Vi är fanimej en boll ifrån en perfekt match, säger Daniel Windahl till PadelDirekt. 

Daniel Windahl lyckades nästan, men inte riktigt, konservera sin fina form från Euro Finans Invitational i helgen till veckans WPT Challenger i Calanda. 

I par med Maty Marina vann de första set och tog sig fram till dubbla matchbollar vid ställningen 5-4 i andra set mot Jose Rico, rankad 30 i världen, och Victor Ruiz, rankad 54:a i världen. 

— Där har vi två matchbollar i deras serve men de lyckas på något sätt göra två helt ofattbara räddningar som blir till vinnare. Så där förlorar vi med nöd och näppe. Vi kan egentligen inte spela så mycket bättre, säger Daniel Windahl. 

Men de repade sig från den mentala smällen och fick ytterligare en matchboll vid ställningen 6-5. 

— Den bränner vi också och sen i tiebreak så tar de minibreaket via en nätrullare....

Tredje set blev lite för tufft mentalt. 

— Ja det var tufft. Jag spelade bra men min partner gick ner sig lite under två-tre minuter och där tappade vi. 

Också där var marginalerna små.

”Han var en jävel alltså”

— Vi blev breakade direkt på en Golden point och de går upp till 3-0. Sen kämpar vi oss tillbaka, tar tillbaka ett break, pressar dem till 5-4, men förlorar på en ny Golden Point. 

Det låter nästan som att ni bara inte skulle vinna i dag. 
— Ja, nästan så. Vi gör det bra i dag, Som sagt, en boll från en perfekt match. 

Redan nu till helgen spelar paret igen. Då är det dags för Cascais Master och då är det Pre Previa som gäller. 

— Det finns fortfarande saker vi kan göra bättre och än så länge har vi bara förlorat mot tuffa lag. Tanken är att vi ska spela nu i Cascais och sedan fortsätta samarbetet, säger Windahl och fortsätter:

— Vi tänker lika i hur vi laddar upp, vad vi pratar om, och det gör att vi får en bra kemi. 

Jose Rico och Victor Ruiz var så sent som i somras, i Las Rozas, i kvartsfinal på WPT. Där tog de ett set mot Pablo Lima/Agustin Tapia, som sedan enkelt vann finalen. 

— Ja, jag känner att mitt spel håller för dessa killar. Jag behöver bara erfarenhet. I stället för att känna att jag ska göra vad jag kan, vill jag känna att jag har gjort det här hur många gånger som helst. 

Rico är rankad som nummer 30 i världen. Hur bra var han? 
— Han var bra men faktum var att vi öppnade upp det på honom för backhandspelaren var bra i smash-spelet och solid. Men han var en jävel alltså, han var seg. 

Den här artikeln handlar om: