Euro Finans Lund
Foto: Bildbyrån & C More.
Euro Finans Invitational

Figueroa/Campagnolo vinner märklig semifinal — Rocafort haltade hela sista set

ANNONS

Pablo Figueroa med sin nya partner Lucas Campagnolo är i en skrällartad första final i Euro Finans Invitational. 
De är det efter att ha vunnit en mycket speciell match mot dubbla finalisterna Cayetano Rocafort/Gonzalo Rubio i Lund. 

Resultatet skrevs till 7-6, 6-7, 6-2. 

Det första som ska sägas är att Pablo Figueroa och hans nya partner Lucas Campagnolo spelade mycket bra. Figueroa fick mycket boll men försvarade sig utmärkt och när Campagnolo väl fick chansen visade han klass. Innan någon skada började prägla matchen spelade paret så genomgående bra att de lyckades skaffa sig hela fyra matchbollar. Den första vid 4-5, 40-40, då räddade Rubio — de tre andra från tiebreakläge 3-6. Viss nervositet och Rubio/Rocafort som höjde sig stjälpte paret den gången. 

I det läget, vid 1-1 i set, var det mentala övertaget hos Rocafort/Rubio — då kom skadan. Rocafort sprang för att rädda en forehandkross från Campagnolo i hörnet men efter att han slagit i nät segnade han ner vid glaset och tog sig mot sitt högra lår. 

Där såg det ut att vara över men Rocafort vägrade att ge upp och efter några minuters medicinsk översyn kunde han spela vidare, eller snarare halta vidare. Resten av setet var en märklig syn. Rocafort haltade runt, lät Rubio springa på allt, det var nästan som att han spelade singel. Vid ytterligare ett tillfälle tvingades Rocafort till vila men spelade återigen vidare. 

I det läget var det förstås inga problem för Figueroa/Campagnolo att vinna och efter dubbla tiebreak, missade matchbollar, och sedan spel i princip två mot en, var de i final i Euro Finans Invitational i Lund. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: