Padelbabbel
Foto: World Padel Tour & Ellinor Skeppström.
Blogg
”Hon är min favorit just nu — en personlighet padeln behöver”
ANNONS

Det går ju upp och ner det där, vilka spelare man gillar lite extra för tillfället. Ena turneringen är den någon man förälskat sig lite extra i, i nästa kan det vara någon annan. 

Just nu är det en spelare jag fallit lite extra för och den här gången kommer det nog bli bestående. 

Det har snart gått ett år sedan PadelDirekt startade och jag på allvar tog steget in i padelns värld (det är en dyg månad kvar så grattis till oss själva i förskott). Sedan dess har man fått se en hel del padel, både internationell och nationell (att få betalt för att titta på padel är inte hemskt) och jag har fått äran att se många olika spelare — unga som gamla — med en mängd olika stilar. 

Sedan jag på allvar började intressera mig har flera olika spelare fascinerat och intresserat mig. Man kan förundras över Sanyo Gutierrez genialitet, Fernando Belasteguins taktiska storhet, Paula Josemarias finess, Federico Chingottos uthållighet, Patty LLagunos defensiv eller för att ta det till en svensk kontext: Johan Brunströms stenhårda volleyspel. 

Jag har också, vilket jag inte tror jag är ensam om, haft olika favoriter. Men det har liksom gått i vågor, spelare har brunnit kort och sedan slocknat för mig. Under någon turnering var det Josemaria jag kände lite extra för, någon annan gång gillade jag att Juan Lebron provocerade folk så oerhört mycket, en tredje gång har jag bara älskat Alex Ruizs swag. 

”Ibland kan inte ens hennes partner hålla sig för skratt”

Men nu har jag en spelare som liksom under ett tag knackat på den delen av hjärnan som ger en vad det nu är… endorfiner kanske. Som helt enkelt gör en lite extra glad. Hon heter Aranzazu ”Aranza” Osoro, är 25 år gammal, kommer från Argentina, bor i Barcelona och spelar underbar padel. Osoro är definitivt ingen okänd spelare — hon har fått lite av ett genombrott på banan i år och det är förstås därför jag upptäckt henne. Hon syns numera oftare på tv och på sociala medier och jag blir glad varje gång jag ser ett klipp med henne. 

Förutom att Osoro är en sjuhelsikes padelspelare är hon också en helt underbar karaktär. Bara att se henne på banan, där hon alltid är full av explosiva uttryck, är en fröjd. Och det stannar inte där. 

Många är de gånger man följt Osoro och hennes partner Victoria Iglesias i taktikpratet mellan bollarna och många är de gånger då man dragit på smilbanden. Osoro pratar konstant under pauserna, hon gestikulerar, är karismatisk på en ny nivå och ibland kan inte ens Iglesias hålla sig för skratt. 

På bilden: Till vänster: Aranza Osoro & Victoria Iglesias.

På bilden: Till vänster: Aranza Osoro & Victoria Iglesias. Foto: World Padel Tour.

Hon är helt enkelt en sprudlande personlighet som tar plats i världspadeln. Hon verkar också kunna blanda det seriösa som elitsatsning innebär med att också kunna ha kul vid sidan om. På hennes sociala kanaler syns hon ofta med sin padelpartner Victoria Iglesias och båda bjuder verkligen på sig själva. 

Höjdare inom padeln pratar ofta om att det räcker med att padeln syns på tv så kommer den att växa. På ett sätt tror jag dem har rätt, sporten är så pass spektakulär att det ofta räcker för folk att se några matcher för att också intressera sig mer.

Men jag tror inte att det räcker. Sporten behöver också personligheter likt Osoro. Spelare med karaktär, som är seriösa, men ändå kan bjuda på en show. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: