På bilden: Catarina Vilela & Filipa Mendonca.
Foto: All Padel Tour.
Internationell padel

Portugisiska spelarna om att missa EM: ”Politiska orsaker, inte vårt fel”

ANNONS

En av de stora medaljkandidaterna Portugal, framförallt på damsidan, fanns inte representerade under EM i Marbella i slutet av juni. 
Efter en All Padel Tour-turnering i Kungsbacka träffade PadelDirekt två stycken APT-vinnare som berättade om besvikelsen över att missa EM. 

— Det var väldigt tråkigt att inte få spela EM, säger Catarina Vilela till PadelDirekt. 

På grund av slitningar mellan det internationella padelförbundet FIP och det europeiska padelförbundet FEPA var det länge oklart vilka länder som skulle ställa upp i det som FIP kallade det ”officiella EM:et” i Marbella i slutet av juni. Till sist blev det ändå så att alla de bästa nationerna deltog — alla förutom Portugal som valde att inte ställa upp. 

Bra för Sverige kanske, som framförallt på damsidan hade haft svårt att nå den fjärdeplats de gjorde om Portugal hade deltagit. Men tråkigt för de portugisiska spelarna som inte fick möjlighet att visa upp vad de kan. Efter All Padel Tour-tävlingen i Kungsbacka, som hade fyra portugisiska damspelare i final, fick PadelDirekt chansen att prata med de två vinnarna — Catarina Vilela och Filipa Mendonca som berättade om hur det var att inte få spela mästerskapet i Marbella. 

— Vilken sport du än håller på med på den här nivån så är alltid ett av dina stora mål att spela för landslaget. Därför var det väldigt tråkigt för spelarna och för sporten att Portugal inte fanns representerade.  Det var väldigt tråkigt att inte få spela EM, säger Catarina Vilela. 

— Men det var inte vårt fel, fyller hennes partner Filipa Mendonca i. 

Vems fel var det då? 
—Jag kanske uttryckte mig lite fel där haha. Nej, jag kommer inte att gå in på det. Det har politiska orsaker, fortsätter hon. 

— Tyvärr är det så och så är det i alla sporter. Tyvärr är det också spelarna som drabbas. 

Andra portugisiska spelare att missa turneringen var till exempel Sofia Araujo, rankad 19:e i världen och Ana Catarina Nogueira, rankad 27:a i världen. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: