Cayetano Rocafort och hans bror Manu Rocafort.
Foto: Privat.
Svensk Padel

Avslöjar: Rocaforts bror blir deras nya tränare — och har anmält sig till SPT

ANNONS

Ännu en Rocafort har flyttat till Sverige. 
Cayetanos lillebror Manu Rocafort, 24, har varit i Sverige i tre dagar och han kommer med stora nyheter. 
Manu ska bli tränare för sin bror och Simon Vasquez och är samtidigt anmäld till Helsingborgs SPT-deltävling, 27-29 augusti. 

— Jag kom till Stockholm för tre dagar sedan. Både för att träna Simon (Vasquez) och Cayetano (Rocafort) men också för att själv spela, säger Manu Rocafort till PadelDirekt. 

Manu Rocafort kommer från ett liv i Italiens huvudstad Rom. Där har han bott i sex år och både spelat padel och jobbat som tränare. Men det var inget lätt beslut — han trivdes bra i Rom. 

— Äntligen är han är, jag har tjatat på honom länge, berättar Cayetano Rocafort. 

— Han har tjatat, intygar Manu och skrattar. 

Om flytten till Sverige och Stockholm var planerad, var det något helt annat när han för sex år sedan flyttade till Italien. Manu kom dit för att spela en turnering och sedan åka tillbaka till Spanien och Marbella. 

— Jag var 18 år och skulle spela en turnering men under tiden lärde jag känna en massa personer. Många spelare och personer runt padeln tyckte att jag borde stanna så jag beslutade mig för att stanna i en månad. En månad blev två, som blev tre och så fortsatte det… 

Att hitta en permanent tränare var något Rocafort/Vasquez kämpade med länge. Efter Manus ankomst har ”Caye” fått hit både sin bror och en ny tränare. 

— Det är fantastiskt. Nu ska vi träna hårt och göra det här projektet tillsammans. Vi ska faktiskt iväg och spela en match nu. Jag, Simon, Jose (Gaspar) och Manu, berättar Cayetano.

Manu Rocafort har precis som sin bror en diger meritlista och växt upp med padel. Han har spelat på World Padel Tour, varit en av de bästa spelarna i Italien de senaste åren och var som yngre en av de bästa juniorerna i Spanien. Nu har han hunnit bli 24, två år yngre än Cayetano, och redo för Sverige. På SPT i Helsingborg ska han spela med Rikard Rååd. 

— Det känns riktigt bra. Jag har fått en bra uppfattning av Sverige och sett hur mycket padeln har växt och fortfarande växer här. Det finns så många banor, så mycket spelare, det känns som en stor möjlighet, säger Manu. 

Ser du dig som tränare eller spelare? 
— Både och. Jag gillar att vara tränare men kommer också att ge spelet här en chans. Jag vill bli bland de bästa i Sverige, det är mitt första mål. Om det går bra och jag får tillräckligt med sponsorer kanske jag återigen gör en WPT-satsning, men det blir senare i så fall. 

Precis som sin bror gillar han tävla.

— Jag har varit hemma i Marbella nu under sommaren på semester men nu ska det bli skönt att komma igång. 

Föredrar du, precis som Caye, att spela backhand? 
— Ja men jag kan även spela forehand. 

Rocafort har den här säsongen spelat två FIP-turneringar, i Rom och Catania, han har samlat på sig totalt åtta WPT-poäng och är rankad som nummer 330 i världen. 

Den här artikeln handlar om: