På bilden: Reza Dehesjoo & Alejandra Salazar.
Foto: Johan Lilja & World Padel Tour.
America VS Europe

Därför blev det ingen damklass i America vs Europe: ”Ska verka för det”

ANNONS

I år spelades den första America vs Europe-turneringen i Båstad, men utan damer. 
Problemet enligt organisationen
?
De spanska spelarna är för bra.

— Vi hade ett möte där vi sa att vi ska verka för att tjejer också ska medverka i America vs Europe. Vi behöver dem, säger Euro Finans grundare och vd Anders Jarlskog. 

Efter seger i den näst sista matchen i Båstad var det till slut Sydamerika med Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez i avgörande roller som fick lyfta den allra första America vs Europe-trofén

Men medan herrarna dansade runt i segeryra lyste damerna med sin frånvaro. Det närmaste de kom spel i Båstad var en inställd uppvisningsmatch, i stället syntes till exempel den argentinska stjärnan Delfi Brea på läktaren.

— Vi har fört en dialog med damerna och även kaptenerna för respektive lag och det är ju faktist så att de spanska damerna är helt överlägsna de sydamerikanska tyvärr. Men en tanke vi har är att inför nästa år ha med två damer i respektive herrlag, och inte att de då ska spela mixed, utan att de spelar någon match i samband med tävlingen där de poängen också räknas, säger turneringsdirektören Reza Dehesjoo.

— Inte heller spelarna tycker att det är kul att spela om man bara har ett par spelare från Sydamerika mot de flesta spanjorerna som är så överlägsna, fortsätter han. 

Det som skulle blivit av för damerna var en uppvisningsmatch mellan Alejandra Salazar/Amanda Girdo mot Tamara Icardo/Delfi Brea men den matchen regnade helt enkelt bort. 

Den här artikeln handlar om: