Ari Canellas och Amanda Girdo på EFI Helsingborg.
Foto: Martin Nilsson
Svensk Padel

Euro Finans damklass blir lika stor som herrklassen — här är nya paren

ANNONS

Damklassen växer från fyra till sex par och får samma format som herrklassen på Euro Finans Invitational. 
Det innebär att två nya par välkomnas till deltävlingen i Lund nästa vecka.

Damerna som tidigare börjat direkt i semifinal för att sedan spela final och  placeringsmatch kommer nu i stället följa samma modell som herrarna med ett gruppspel om tre lag, följt av semifinal och final. Man kommer dessutom spela alla matcher med golden point, precis som herrarna.  

De nya paren

  • Tia Norton, 17-åringen som gjorde succé med Amanda Girdo på WPT förra veckan, bildar par med rutinerade Carla Barciela. Två spelare som inte deltagit i de två tidigare deltävlingarna.
  • Ariadna Canellas som agerat superinhoppare och lyckats spela final två gånger om — först i par med Amanda Girdo och senast i par med Anna Åkerberg — blir nu på riktigt en del av touren. Canellas och Anna Åkerberg planeras spela resterande tävlingar tillsammans. 
  • Amanda Girdo var planerad att spela med Claudia Jensen. Claudia har dock missat de två första  tävlingarna och Girdo har istället parat ihop med Cañellas och senast i Båstad – Nela Brito. Efter den lyckade tävlingen tillsammans har Amanda och Nela själv uttryckt intresse för att fortsätta som par.  
  • Claudia Jensen som missat de två första deltävlingarna är tillbaka och ska tävla i Lund. Supertalangen kommer spela med en ännu inte namngiven spelare. Svensken som ska spela med Jensen avslöjas inom kort.

– Det är viktigt för oss att stötta spelarna i deras ambitioner så klart. Amanda och Nela planerar att spela både challengers och FIP-tävlingar tillsammans och när de kom med önskemålet om att fortsätta tillsammans och matchas mot bra motstånd även på touren så var det naturligt för oss att gå dem tillmötes, Reza Deheshjoo, Tour Director på Euro Finans Invitational.

Den här artikeln handlar om: