Foto: Viktor Andersson & Fernando Belasteguin Twitter.
Internationell padel

12-åringens fina brev till Bela: ”Drömde om att en dag få träffa dig”

ANNONS

Det gick inte riktigt som tänkt för Fernando Belasteguin i den senaste World Padel Tour-tävlingen i Malaga. 
Tillsammans med Sanyo Gutierrez föll de redan i kvartsfinal mot de som kom att bli finalister, Paquito Navarro/Martin Di Nenno. 

Men den 42-åriga legendaren, som ofta hyllas för sin ödmjuka och sportmanna-mässiga personlighet, fick lite plåster på såren. Efter uttåget postade ”Bela” detta fina brev från 12-åriga Daniel.

 

Brevet översatt till svenska

Hej Bela

Jag heter Dani och är 12 år gammal från Avenilla (Granada). Jag är killen som fått träffa dig två gånger under turneringarna i Mijas och Granada. Sedan jag var liten har jag sett dig på tv och älskar allt med dig: ditt spel, din attityd, din kampvilja, din uthållighet... och mycket mer. Jag drömde om att en dag få träffa dig och i oktober 2017 på Granada Open blev det så. Detta upprepades sedan ytterligare två gånger i Mijas. Du har alltid kommit fram med ömhet och varit mycket trevlig mot mig. Jag skulle gärna vilja lära känna dig bättre även om det bara var i fem minuter. 

Oavsett om du vinner eller förlorar är du alltid min idol, kung, chef. Och jag är där för att stötta dig, ditt största fan. Jag älskar dig så mycket. 

Daniel.”

Bela: ”TACK TACK!

På Instagram har inlägget fått 240 kommentarer och över 20 000 gillningar och Bela själv har kommenterat brevet så här. 

Jag kommer hem, packar upp mina resväskor och jag öppnar presenten som ett barn gett mig i Malaga. Dani… TACK TACK! Det jag kan säga är att du ska plugga, idrotta och ta hand om din familj och vänner och så hoppas jag att vi ses snart”, skriver Bela. 

Nu väntar ett ganska långt uppehåll för Bela/Sanyo och resten av världsstjärnorna. Nästa WPT-turnering är Cascais Master i Portugal den 30 augusti till 5 september. Turneringen blir den första utanför Spanien sedan 2019. 

Den här artikeln handlar om: