Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Stekheta paret tar andra raka titeln efter sex räddade setbollar

ANNONS

Agustin Tapia och Pablo Lima har definitivt hittat hem den här säsongen. 
Precis som i Las Rozas presterade de i princip perfekt padel i finalen av Malaga Open. Nu kan de splittras. 

— Vilken häftig final och vilken kvalité på padeln, säger Viaplays expert Sofia Arvidsson efter den inslagna matchbollen. 

Därmed får Paquito Navarro och Martin Di Nenno fortsätta att vänta på sin första titel den här säsongen. Resultatet skrevs till 6-2, 7-6. 

Vid bra läge för break, 30-30 i andra set, dömde Paquito Navarro ut en serve som var klart inne och i stället för chans till setboll kunde Lima/Tapia gå upp till 5-5. 

Med ledning 6-5 skaffade sig Navarro/Di Nenno tre setbollar men en vågad kick av Tapia och en misslyckad fejksmash av Paquito räddade Lima/Tapia. 

Tiebreak var en riktig rysare där Navarro/Di Nenno hade ytterligare tre setbollar men där Lima/Tapia återigen kom tillbaka. I tiebreak fick Lima/Tapia en matchboll — den tog de. Ett rysar-tiebreak slutade 9-7 där Agustin Tapia avgjorde med en läcker backhandknack. Efteråt gav den slutsålda arenan dem stående ovationer

Matchen var överlag välspelad med mängder av långa, bra, och spektakulära bollar. Tapia levererade sina patenterade hoppsmashar på lika självklart vis som alltid — och Paquito Navarro kontrade med sina konstslag. Högerspelarna Martin Di Nenno/Pablo Lima gjorde det också minst lika bra. 

Det spekuleras nu i att båda paren ska splittras och Paquito i stället ska spela med Arturo Coello och hans partner Martin Di Nenno med Agustin Tapia. Lima spekuleras para ihop sig med Javi Ruiz

— Jag noterar att Lima går fram till motståndarna i stället för till Tapia direkt efter matchbollen, säger Viaplays expert Sofia Arvidsson i sändning. 

Den här artikeln handlar om: