På bilden: Tamara Icardo & Delfi Brea.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Succéparet till ny final i märklig break-match: ”Väldigt glada”

ANNONS

Varken Tamara Icardo eller Delfina Brea var ens I semifinal i fjol på World Padel Tour. 
Efter semifinalseger över årets dubbla WPT-vinnare Paula Josemaria/Ari Sanchez, 6-3, 6-4, är det klara för sin tredje final för säsongen. 

— Tack alla för att ni kom hit. Det var svårt, men vi tror på det vi gör, jobbar hårt, och höll oss lugna i slutet, säger Delfi Brea i WPT:s sändning efter matchen. 

Matchen artade sig till slut till en mycket märklig tillställning där det till slut blev det bäst försvarande laget som vann. Matchen började med fyra raka brutna servar. Icardo/Brea blev de första att lyckas serva hem ett game. Hela åtta break och totalt 22 breakbollar vittnade om inte annat om det. Och så fortsatte matchen: Båda paren, framförallt Paula Josemaria/Ari Sanchez hade fram till slutet av matchen förtvivlat svårt att vinna i sina servar. 

Icardo/Brea dominerade i stort sätt hela matchen och efter vinst i första set, 6-3, sprang de fram till 5-1 i andra set där det framförallt var den så ofta skickliga Paula Josemaria som stod för misstagen. 

Vid 5-1-läge i andra set tittade nerverna fram lite hos Icardo, samtidigt som Josemaria spelade upp sig, och årets dubbla WPT-vinnare Josemaria/Sanchez lyckades ta sig hela vägen fram till 4-5 och dubbla breakbollar fram till 5-5. Men där tog det stopp: Icardo levererade två mäktiga servar och Delfi Brea briljerade med en läcker tittfint och till slut bärgade de segern. 

— Vi är väldigt glada och vi spelade en väldigt bra match. Tack till min familj som är här. Vi är väldigt taggade inför i morgon, säger Tamara Icardo efter matchen. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: