World Padel Tour Malaga
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Coello efter tunga skrällen: ”Väldigt glad att få kämpa vid din sida”

ANNONS

Bomben har briserat i Malaga. Världsettorna Ale Galan och Juan Lebron är utslagna. 
Det är inte av Fernando Belasteguin eller Agustin Tapia — utan av supertalangen Arturo Coello, 19, och hans nya partner Javi Ruiz. 

”Klara för kvart. Jag är mycket glad över att segern mot det bästa paret på planeten. Det finns inget tak för hur högt du kan nå i den här sporten Arturo”, skriver Javi Ruiz på Instagram. 

Resultatet skrevs till 7-5, 2-6, 6-2 efter nästan två timmars speltid och trots att Galan/Lebron tog andra set orkade de alltså ändå inte i det sista utan föll stort. 

Enligt uppgifter på plats var Juan Lebron den som svajade och Arturo Coello den som var bäst på plan. 

”Klara för kvarten. Jag är väldigt glad att få kämpa vid din sida. I morgon spelar vi för semi”, skriver Arturo Coello. 

Det brukar ju komma en och annan skräll i ett ganska tidigt skede på WPT men absolut inte av den här digniteten. 

Världsettorna och ettorna på årets race, Ale Galan och Juan Lebron, är utslagna. Övermannade av 19-åringen Arturo Coello och hans nya partner Javi Ruiz. Ett par som inte lyckades bättre än att åka ur i sextondelsfinal i deras första turnering i Las Rozas. 

Coello har visserligen tagit sig till två semifinaler den här säsongen med Miguel Lamperti men att slå ut Galan/Lebron så här tidigt är något helt annat. 

För kontrastens skull är det lite roligt att nämna att för bara någon vecka sedan spelade Coello i Euro Finans Invitational tillsammans med Anton Andersson. 

I sammanhanget ska Javi Ruiz också nämnas. Ruiz stod för fin padel i Båstad och var den som stod sida vid sida om Simon Vasquez när de lyckades besegra Javi Valdes/Agustin Tapia. 

Paret ställs nu mot vinnarna i mötet Franco Stupaczuk/Alex Ruiz - Jon Sanz Zalba/Aagustin Silingo. Den matchen sänds på tv. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: