Notification

Racketspecialisten provar okända spanska märket: ”Väldigt spännande”

Racketspecialisten fortsätter att testa rackets för PadelDirekts räkning. Denna gången testas det relativt okända spanska märket Harlem. 

Sex olika modeller testas i en serie från det dyraste och mest avancerade — till det som är mer riktat till nybörjare och spelare som vill ha ett mer skonsamt racket. 

Kommentarerna nedan är från Racketspecialistens egen testare. 

Se hela testet i spelaren ovan. 

 


 

Modell 1: Harlem Corex 18k. Dropform, medelbalans, och en vikt på 350 till 375 gram. 

Kommentar: Ett tätt kolfibermaterial i ramen, slagytan har det påkostade 18 k kolfibermaterialet, vilket gör det styvt. En mjuk kärna men där du ändå kan få fart när du trycker till. Racket känns mjukt jämfört med andra 18 k-varianter men man ska komma ihåg att det är ett racket som vänder sig till den mer avancerade spelaren. Känns skonsamt samtidigt som den svarar i det lugna spelet. 

Pris: runt 2 700 kronor. 

Modell 2: Harlem Euphoria 18 k. 

Kommentar: Väldigt liknande det första racket. Den stora skillnaden är att man har en glattare yta och en annorlunda design. Smak och tycke mellan de två modellerna. 

Pris: runt 2 700 kronor. 
 

Modell 3: Harlem Cyclone 12 k 

Kommentar: Alla rackets i denna serien är drop-formade och väger mellan 350 och 375 gram. Det är övergripande över hela serien. Den stora skillnaden är ytskiktet, där denna modell i stället för 18 k kommer med 12 k. Man går ner lite och den blir lite mjukare. För att vara 12 k känns det väldigt mjukt. Trycker du på kommer du känna att du trycks in och får en skjuts. Om du tycker 18 k är för tuff är detta en perfekt modell att testa. Ett racket för dig som är duktig men vill ha ett skonsamt racket. Möjlighet att sätta på en dämpare för att få en mjukare och skönare träffkänsla, väldigt spännande att testa. 

Pris: runt 2 500 kronor

Modell 4: Harlem Nirvana 12 k. 

Kommentar: Väldigt likt föregående racket men med två olika bryggor, som ska ge racket olika typer av stabilitet. Jag tyckte att Nirvana-modellen kändes mer stabil i sin helhet. 

Pris: Runt 2 500 kronor, 

Modell 5: Harlem Bionic 3 k. 

Kommentar: Ännu mjukare träffyta, vilket märks i spelet. Racket upplevs som väldigt förlåtande. Känns nästan som ett glasfiber-racket. Passar nybörjare och motionärer, som trots att det är förlåtande ger ganska bra fart. 

Pris: runt 2 000 kronor. 

Modell 6: Harlem Euphoria 3 k
 

Kommentar. Rätt så identisk med Bionic-varianten där den stora skillnaden är en lite annorlunda brygga och att de är glatta i själva designen. Jämfört med Bionic får man en ännu mjukare träff men där Bionic är lite mer stabil. Väldigt mjukt och skonsamt men man träffar kontroll och träffkänsla.

Pris: Runt 1 700 kronor.  

 


Här hittar du racketarna ovan.