Padelveckan i Båstad
På bilden. Jesper Hussfelt & Simon Vasquez.
Foto: World Padel Tour.
Svensk Padel

Hussfelts tunga Vasquez-hyllning: ”Enormt imponerande”

ANNONS

Jesper Hussfelt hade en mängd roller under den så kallade padelveckan i Båstad.
Kommentator, programledare, producent och konferencier. 
Han var en av dem som såg allra mest padel och imponerades framförallt av en svensk på uppgång. 

— Det var enormt imponerande av Simon (Vasques), sägerJesper Hussfelt. 

PadelDiretk mötte upp den hyllade kommentatorn och numera padelprofilen efter att den sista dagen America vs Europe hade avslutats. Regn och rusk hade drabbat den första upplagan av tävlingen i Båstad hårt, så hårt att tävlingen, som skulle ha avslutats på lördagen, till och med tvingades förlängas en dag. 

Under de sista dagarna fungerade Hussfelt framförallt som konferencier och var en av dem som skulle ta hand om- och informera publiken om och kring tävlingen. 

— Egentligen är det väl så att vi lär oss första året. Vi vill ju vara så informativa som möjligt men i och med att det är så stora spelare i den här tävlingen, som har olika idéer och viljor under såna här förutsättningar, så blir det ganska svårt i våra jobb att anpassa oss. Men vi har gjort vad vi kunnat för att informera publik, säger Hussfelt till PadelDirekt. 

— Vi har lärt oss mycket första året för att kunna vara ännu mer informativa nästa år. Men som jobb har det ändå varit otroligt kul, fortsätter han. 

Mest imponerad är han över det tålamod som publiken och spelarna visade upp. Gång på gång tvingades de lämna på grund av regn — gång på gång kom de tillbaka. 

— Det som var häftigast att se var hur proffsiga alla spelare är och den här publiken vi har i Båstad. En publik som förstår förutsättningarna och inte ett enda gnäll heller. Publiken har varit fantastisk. 

Är du speciellt intresserad av någon spelare? 
— Först och främst tänker jag på Simon Vasquez. Hur han stod upp mot Valdes (Javi) och vinner sin diagonal. Han är den av svenskarna, tror jag, som kan komma in i ett spelmönster fortast och den här gången med hjälp av Javi Ruiz. Det är inte många misstag han gör på den här nivån. Och med tanke på att detta är en precisionssport, där det som så ser enkelt ut är så mycket svårare är jag  enormt imponerad av Simon. 

— I Sydamerika tyckte jag Federico Chingotto ägde sin match i går (lördagens match mellan honom och Agustin Tapia mot Ale Galan och Juan Martin DIaz, reds.anm). Det var det nog få som hade väntat sig när han kastades in med Tapia (Agustin), han har ju spelat med Tello (Juan) hela sin karriär. Ibland hamnade han på backhandsidan och då käkade han upp sin motståndare gång på gång, det tyckte jag var häftigast av allt, avslutar Hussfelt. 

Den här artikeln handlar om: