Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

WPT-Sagan slut för den här gången: ”Lite av en handflata i ansiktet”

ANNONS

Den unga svensk-brittiska sensationsduon Amanda Girdo/Tia Nortons World Padel Tour-äventyr är över för den här gången. 
Paret åkte ut i första omgången av Previa mot Nuria Rodriguez/Marina Guinart Espana, rankade 64:a och 77:a i världen, med siffrorna 2-6, 2-6. 

— Man märker att detta är tufft alltså. Forehandspelaren kunde vi hantera men backhandspelaren var så bra. Hon missade inte mycket, vinklade jättebra mot galler och var så snabb, säger Amanda Girdo

Backhandspelaren var alltså Nuria Rodriguez. På forehand spelade Marina Guinart Espana.

— Hon var väldigt aggressiv. Det var liksom inte ett slag som inte gick i 200. Ett tag stod vi bara och skrattade. Sen är det svårt att möta en leftie, jäkla leftie. Jag hittade den raka lobben efter tag men då var det försent. 

Hon beskriver denna första WPT-tävling som ett enda stort äventyr. 

— Det går liksom inte att jämföra. De har kommit jättelångt här. Hela auran med padeln härnere är något annat. Det är mycket högre nivå än vad jag kunde tänka mig. 

Hon fortsätter: 

— Så denna matchen var lite en handflata i ansiktet och tog ner mig lite på jorden, skrattar Girdo.

— Jag tänkte inför matchen att vi kan ju gå till huvudturneringen men i denna matchen var det uppenbart att det är en bit kvar. 

Hon menar dock att siffrorna var lite missvisande. 

— Ja, det var många bra rallyn, siffrorna var väl inte helt rättvisa men att de vann var absolut rättvist. 

Hade Amanda Girdo och Tia Norton vunnit ytterligare en match i deras debut på WPT i Malaga hade det nästan varit för bra för att vara sant. I sin debut på WPT hopppas nog de flesta att inte göra bort sig och åka hem med hedern i behåll — det här paret lyckades vinna två matcher och det kommer att märkas på rankingen. 

Hur känner du nu?
— Vi är jättestolta, inför hade vi aldrig kunnat tänka oss att skulle gå så bra. Det är liksom första tävlingen, nu vill man bara fortsätta.

Hur ser framtiden ur för er två?
— Det som är klart är väl att vi ska försöka spela och träna mer tillsammans. Skulle någon bra spelare vilja spela med mig eller Tia får vi ta det då men detta är vårt alternativ nu och vi trivs tillsammans. Får vi träna och spela mer kommer vi utvecklas. 

Den här artikeln handlar om: