Foto: Privat.
World Padel Tour

Windahl historisk: första svenska herre att vinna i Previa — nu väntar supertalangen

ANNONS
Daniel Windahl har tagit med sig sitt fina spel från veckan i Båstad in till World Padel Tour i Malaga. 
Det blev vinst direkt tillsammans med nya partnern Maty Marina.

6-4, 1-6, 6-4 skrevs resultatet till. 

— Det är ju första gången man lyckas vinna en match här, väldigt skönt och riktigt roligt, säger Daniel Windahl till PadelDirekt.

Motståndet på den snabba banan i Malaga stod Miguel Andel Solbes, rankad 90, och Miguel Gonzales Garcia, rankad 94:a, för.

Enligt uppgifter på plats spelade Windahl mycket bra padel: ”Bäst på banan” och har nu för första gången någonsin nått andra omgången av Previa. Det var också Windahl som fick äran att slå in matchbollen. 

Det nya paret tappade fokus i andra men när det krävdes som mest, vid ställning 4-4 i tredje set, lyckades de breaka spanjorerna och nollade sedan motståndet fram till vinst. 

— Vi spelade riktigt bra då och lyckades få fyra breakbollar men tappade fram till 40-40. Då tappade de huvudet helt och smällde en smash rakt in i galler. 

Klockan 10 i morgon väntar tuffast tänkbara motstånd — 18-årige Javi Leal tillsammans med sin partner Miguel Semmler. Paret som i Vigo i maj lyckades ta sig hela vägen från Pre Previa till kvartsfinal. Windahl har mött Leal några gånger — både i Euro Finans Invitational och på WPT med varierande resultat. 

— Jag tror det är lika i inbördes möten. Vi får känna av matchen lite och se vilket humör Leal är på. Är han han på bra humör och bara smashar in allt får vi nog styra över spelet på hans partner. Men han kan vara lite on/off. Men det är definitivt Previas bäst par. 

Leal/Semmler har utöver kvartsfinalplatsen lyckats nå sextondelsfinal hela tre gånger den här säsongen. Windahl/Marina har inte fått mycket tid tillsammans och det finns förbättringspotential. 

— Det finns en del att spets till. I samspelet mellan varandra, spelet i mitten och hur vi lyckas få in hans styrkor mer i spelet, vilka är hans backhandvolley och hans smash.

Hur ser ni på er framtid tillsammans? 
— Vi ska se hur det går och har först och främst tänkt att ge det fem-sex tävlingar. Tanken är också att vi ska försöka få till träning ihop. 

Senare under kvällen, 19.30, spelar Amanda Girdo tillsammans med Tia Norton Pre Previas första omgång. Motståndet står 15-åriga Noemi Aguilar Carrilo och 26 år äldre rumänskan Sandu Raluca för. 

Den här artikeln handlar om: