Foto: Bildbyrån.
America VS Europe

Arrangören: ”Ambitionen att spela klart som planerat” — öppnar för ytterligare dag

ANNONS

På två dagars tävlande i den nya tävlingen America vs Europe har bara två matcher lyckats spelas klart och ytterligare två påbörjats. 
Trots det är planen att tävlingen, på ett eller annat sätt, ska spelas klart så som det var tänkt på förhand. 

— Vi har ambitionen att vi ska spela tävlingen, som den är planerad sportsligt, säger Gustaf Straht, marknads- och kommunikationsansvarig för America vs Europe till PadelDirekt. 

Två dagar av America vs Europe i Båstad har i princip regnat bort. Två matcher har spelats och två har påbörjats. Totalt ska nio matcher spelas. En del åtgärder för att pressa ihop schemat har gjorts, det har börjat spelas på två banor och det har beslutats att i ett tredje avgörande set ska det avgöras med ett så kallat supertiebreak, vilket innebär att man spelar som ett vanligt tiebreak fast till tio. 

Trots att den sista dagen är i morgon så är tanken fortfarande att turneringen ska spelas klart som på förhand tänkt. 

— Vi har en plan för hur vi ska genomföra. detta. Vår ambition att detta ska bli en stortävling och det vill även spelarna, de går in hundra i det här. Därför vill vi av sportsliga skäl fortsätta, vilket innebär att vi ska spela matcherna, fortsätter Straht. 

Men om det regnar i morgon också? 
— Vi har alternativa lösningar om vi har samma problem i morgon. Vi tar det där och då men det kommer att genomföras. 

I går hade man chansen att få pengarna tillbaka, alternativt få biljetter till dagens matcher — hur tänker ni kring det med tanke på att denna dagen blev likadan? 
— Vi har inte diskuterat och vi kan ju i praktiken inte ta in hur många som helst, men vi vill kunna erbjuda den bästa upplevelsen. I dag tror jag dock att det lilla publiken fick se uppskattades väldigt mycket. 

Beroende på hur värdet artar sig i morgon så kan mycket ändras, berättar Straht. 

— Vi kommer att återkoppla i morgon förmiddag. Innan dess är grundplanen att fortsätta. 

Har ni möjlighet att förlänga turneringen till söndag? 
— Det skulle kunna vara ett alternativ. 

Kan Windahl spela då? Han ska ju spela Pre Previa på måndag. 
— Så det är planerat. Det är ett beslut Danne måste ta men han är ändå knuten till tävlingen. Det är en dialog vi måste ta med Danne. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: