World Padel Tour
America VS Europe

Paret fick upprättelse — Tapia efter succén: ”Gjort en del förändringar”

ANNONS

Agustin Tapia och Pablo Lima dominerade fullständigt under de snabba förhållandena i Las Rozas Open. Först slog paret ut världens bästa i semifinalen för att sedan vinna finalen mot det näst bästa paret. Båda matcherna med klar marginal. 

— Tja, för att slå par nummer ett och två måste man spela riktigt bra, säger Agustin Tapia till PadelDirekts systersajt Padel Alto efter turneringen. 

Det var som om ett helt nytt lag hade anlänt till turneringen i Las Rozas några mil nordöst om centrala Madrid. Efter en skakig säsong för Agustin Tapia och Pablo Lima med bara en final på sju försök tog laget sin första World Padel Tour-titel i helgen under de otroligt snabba förutsättningarna.

Även under tidigare turneringar i Valladolid Masters, Madrid Open och Marbella Masters har det varit snabba förutsättningar. I Marbella gick också laget till final där man förlorade mot Juan Lebron och Alejandro Galan. 

— Sanningen är att det är en av de snabbaste. I de senaste turneringarna har vi inte utnyttjat dessa förhållanden. Men vi förbättrade vår kommunikation den här gången, säger Agustin Tapia till Padel Alto efter turneringen.

Paret slog ut både världsettorna Juan Lebron/Alejandro Galan, 6-4, 6-4 och sedan världstvåorna Fernando Belasteguin/Sanyo Gutierrez i finalen med klara 6-1, 6-4.

Istället förlorade de något mer överraskande ett set mot Jose Rico och Victor Ruiz i kvartsfinalen. 

— Tja, för att slå par nummer ett och två måste man spela riktigt bra. Allt fungerade bra och nu ska vi försöka fortsätta i den riktningen nu, säger Agustin Tapia. 

Både i semifinalen och finalen var Agustin Tapia den stora giganten på banan. Han var överallt och bjöd publiken på både stoppbollar, smashar och otroliga defensiva insatser. 

Hans intensitet var något helt annat än tidigare turneringar den här säsongen. 

— Jag och Pablo har gjort en del förändringar och jobbar mer tillsammans, åt samma riktning. Vi måste båda ha en bra attityd där ute.

Nästa turnering är Malaga Open, som startar med kvalet i helgen och huvudturnering nästa onsdag. Det återstår att se om paret kan spela lika bra då. 

Malaga ligger, som många vet, vid havsnivå och temperaturen är inte lika hög som i Las Rozas. Det innebär att spelet under tävlingen blir mycket långsammare igen. 

Dessutom spelas den turneringen inomhus. 

— Det är andra förhållanden där. Men vi ska försöka ta med oss saker från den här veckan, säger Agustin Tapia. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: