PadelDirekt i Båstad
Araceli Martinez har testat positivt för corona.
Foto: World Padel Tour.
Euro Finans Invitational

Efter förvirringen — bekräftat med nytt coronafall i Båstad: ”Därför blev det fel”

ANNONS

Det uppstod förvirring i går i Båstad angående ett misstänkt positivt corona-fall bland spelarna.

Den första informationen från organisationen var att det var att WPT-spelaren Araceli Martinez som testat positivt för covid-19.

Ett besked som reviderades till att det handlade om en skada. Men nu finns det ett definitivt besked och det kommer från Euro Finans Invitationals läkare Anna Bläckberg.

— Vi har en bekräftad covid, det som hände var att alla spelare testades under gårdagen, även om man flugit och precis blivit testad, och det preliminära beskedet var att det var positivt. Den spelaren isolerades direkt och så gjordes konfirmerade tester. Olyckligtvis kom den här informationen ut från ett annat håll än den medicinska staben och inte från spelaren själv. Det var därför det blev fel. Spelaren själv ville gå ut med det, berättar Anna Bläckberg för PadlDirekt. 

Spelaren testades negativt innan avfärd men positivt på plats i Båstad. 

— Hon har blivit smittad antingen i Spanien eller på flyget hit, fortsätter Anna Bläckberg. 

Spelaren det handlar om är alltså den spanska WPT-spelaren Araceli Martinez, som skulle spelat med Ajla Behram. I stället tog Carla Barciela den platsen.

Barciela som nyligen spelade med Anna Åkerberg i Fiskebäckskil Invitational. 

Araceli skulle spelat med Ajla Behram. Ersättaren Carla Barciela bor och arbetar i Helsingborg och har spelat flera turneringar i Sverige det senaste halvåret. 

Det är väldigt tråkigt att Araceli måste dra sig ur, men ännu tråkigare så klart för Ara själv som sett fram emot tävlingen, sa Reza Deheshjoo, Tour Manager i ett pressmeddelande i går. 

20-åriga Martinez är rankad som nummer 60 i världen och har som längst nått åttondelsfinal på WPT i år. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: