Foto: Viktor Andersson.
Euro Finans Invitational

Windahl skakade efter finalsegern: ”Är som man avlivats”

ANNONS

Daniel Windahl/Miguel Yanguas är mästare i Båstad efter ännu en rysare. 
Paret vet inte hur man förlorar i Euro Finans Invitational — med åtta vinster av åtta möjliga är de tourens kungar. 

Resultatet i finalen mot Cayetano Rocafort/Gonzalo Rubio skrevs till 6-4, 5-7, 6-4. 

— Att få göra det på hemmaplan inför denna publiken... jag får gåshud när jag pratar om det, det var ju det man ville. Man känner sig trött men så jävla glad, säger Daniel Windahl direkt efter segern. 

— Tacka till er, fyller hans partner Miguel Yanguas i. 

Kort innan intervjun skakade Windahl av anspänning. 

— Då släpper allt, då är det som man avlivats. 

Det hade hunnit bli både kallt och mörkt i Båstad när Windahl/Yanguas kunde höja nävarna mot skyn för titeln av den andra Euro Finans-tävlingen i Båstad. Båstads-publiken som sett Windahl i tennis på arenan så många gånger förut var lyrisk.

— Vi lyckades vända finalen till vår fördel men det satt långt inne för varken jag eller Miguel hade någon vidare känsla. Vi fick verkligen fajtas.

I en repris på finalen i Helsingborg, i ännu en rysarmatch, var det återigen Daniel Windahl/Miguel ”Mike” Yanguas som var bäst när det gällde och lyckades bryta fram till 5-4 i tredje och avgörande set. 

— Vi hade en plan som vi bytte, så fort bollen kommer upp i luften så ska vi tajta till det så mycket vi kan och passerar de oss får de göra det. Den taktiken ändrade vi och efter det kom breaket relativt enkelt. När vi väl fick behålla nätet efter en kontring. 

Tidigare under matchen hade Windahl och Yanguas bränt just ett 40-0-läge för break. 

— När vi gick ut till den bollen tyckte jag att vi hade en helt annan mentalitet och efter första bollen vi vann där så skriker jag och Miguel ut riktigt högt och riktigt aggressivt. Då kände jag att nu kommer det. 

Hur stort är det för dig?
— Det är verkligen något utöver det vanliga att få skrika ut sin glädje för en hemmapublik som verkligen ställde upp för en, för jag var riktigt låg där ett tag i tredje set och trodde vi skulle förlora. 

Matchen var fylld av rafflande och spännande bollar med många golden points och mycket fint spel även från Rocafort/Rubio — och publiken fattade det. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: