Foto: Viktor Andersson.
Euro Finans Invitational

Girdo tar andra raka titeln i Euro Finans — avgjorde tresets-rysare

ANNONS

Amanda Girdo har tagit sin andra Euro Finans-titel av två möjliga. Hon är drottning av Euro Finans.
Denna gången med en nya partnern Nela Brito. 

Motståndet stod Girdos SPT-partner Anna Åkerberg tillsammans med Girdos förra partner på Euro Finans i Helsingborg, Ari Canellas, för.

— Matchen var uppochner men nu är känslan så klart fantastisk, jag är jätteglad och skönt för självförtroendet, säger Amanda Girdo direkt efter att matchbollen slagits in. 

Resultatet skrevs till 6-1, 5-7, 6-4. 

Allt såg ut att gå så fort och allt funkade för Nela Brito och Amanda Girdo.  Men finaler är rysare och nerver smyger in — ledning blev till farligt underläge men till sist blev det seger. 

I andra set ledde Åkerberg/Canellas med både 3-0 och 4-1. Men med en 22 år äldre partner att hålla i handen kom ingen nervositet. 

— Jag var inte nervös men jag började tänka i stället för att spela, jag ville bara komma tillbaka i spelet. Nela peppade mig, gav mig tips och visade att hon har många matcher i ryggen, vilket gör mig tryggare. Jag behöver inte avgöra på andrabollen liksom, säger Girdo. 

41-åriga Nela Brito tog kommandot i paret och var den som bestämde taktiken. 

— Jag är rätt bekväm med det, det är skönt att man kan förlita sig på någon. Hon blir som en coach på banan på något sätt. Jättehärligt att ha någon som verkligen kan padel. 

En helt avgörande poäng kom för ett break i andra set fram till 5-4 för Girdo/Brito. Girdo fick en hårt slag mot sig som hon blockade och den blocken hamnade via studs utanför — otagbart för Anna Åkerberg. 

Den här artikeln handlar om: