Claudia Jensen.
Foto: World Padel Tour.
Euro Finans Invitational

Supertalangen corona-drabbad

ANNONS

Claudia Jensen, 16, missar även andra deltävlingen av Euro Finans Invitational efter att ha testat positivt för corona. Ersätter henne gör rutinerade Nelida Brito som alltså tar platsen bredvid Amanda Girdo.

Det meddelar Euro Finans Invitational i ett pressmeddelande. 

— Oturen fortsätter för Claudia Jensen. Först missade hon tävlingen i Helsingborg och nu tvingas hon återigen kasta in handduken till andra deltävlingen i Båstad. Underbarnet Claudia som ska spela touren tillsammans med Amanda Girdo anses vara ett av de största framtidsnamnen och har spekulerats bli världsetta inom några år, skriver Euro Finans i ett pressmeddelande. 

Det är jättetråkigt att Claudia tyvärr tvingas avstå och Claudia själv är väldigt besviken såklart men vi ser fram emot nästa deltävling i Lund då vi hoppas att Claudia ska kunna visa upp sig och sin talang för den svenska publiken, säger Reza Deheshjoo, Tour Director för Euro Finans. 

Ersätter Claudia gör rutinerade Nelida Brito. Nelida, rankad 52 på World Padel Tour är född i Argentina men bosatt i Barcelona. Hon har många års erfarenhet och har tillhört den absoluta världseliten. De senaste åren har hon ofta spelat med yngre spelare på väg uppåt — tourspelaren Araceli Martinez. 

Nu blir det istället Amanda Girdo som får ta del av Britos erfarenhet. Tufft motstånd väntar direkt — i första matchen ställs de mot Sofia Arvidsson/Baharak Soleymani. 

— Nelida är väldigt exalterad över möjligheten och hon ser fram emot att spela med Amanda. Vi är övertygade om att det här blir en bra matchning och en stor möjlighet för Amanda att suga åt sig nya erfarenheter, fortsätter Reza Deheshjoo.

Ari Canellas som spelade och vann första deltävlingen i par med Girdo spelar under andra deltävlingen i Båstad med Anna Åkerberg vars ordinarie partner under touren, Tamara Icardo, saknas.

John Larsson missar också

På grund av skada tvingas också John Larsson avstå andra deltävlingen av Euro Finans Invitational i Båstad. Ersätter John gör Anton Andersson som därmed får chansen att bilda par med Arturo Coello.

— Vi gillar verkligen Anton, det är en fantastisk spelare med en otrolig höjd i sitt spel och en förståelse för spelet som gör att han kommer smälta perfekt in. Det är såklart riktigt kul att få med Anton och vi är spända på vad han kan åstadkomma tillsammans med Arturo.

Anton som bor i närheten tvekade inte när frågan uppstod: 

— Jättekul verkligen att få chansen här, jag var nere i Helsingborg och värmde upp med grabbarna dagen innan och det är klart man ville va med när man såg inramningen. Jag hade ju garanterat åkt upp och kikat i normalfallet, men det är klart det är roligare att vara med och spela, säger Anton Andersson.  


Om spelschemat: 

* Observera att damernas semifinaler bytt tid. Amanda Girdo/Nelida Brio mot Sofia Arvidsson/Baharak Soleymani flyttas till 18.30 och matchen mellan Araceli Martinez/Ajla Behram mot Ari Cañellas/Anna Åkerberg spelas 16.45. 

* Vi har fått många frågor avseende väderprognosen. Planen är att genomföra tävlingen som planerat enligt schema utomhus, men avhängt vädret kan detta innebära justeringar i schemat löpande.  

Den här artikeln handlar om: