World Padel Tour
World Padel Tour

Bela/Sanyo till final efter mäktig rysare — vände mot skrällparet

ANNONS

Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez vände återigen underläge till seger. Den här gången mot Lucho Capra och Maxi Sanchez. Giganterna är nu klara för final och kan i morgon vinna sin fjärde titel för säsongen.

Igår vann Miguel Lamperti och Mike Yanguas det första setet för att sedan förlora mot Bela och Sanyo. I dagens semifinal var det Lucho Capra och Maxi Sanchezs tur. Matchen slutade 4-6, 7-6, 6-4 till Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez.

Segern innebär att laget är klart för final i Las Rozas Open och kan vinna sin fjärde titel för året i morgon. 

Lucho Capra och Maxi Sanchez fick den bästa starten på Centro Multiusos i Las Rozas under de snabba förhållandena, likt i Valladolid där Capra och Sanchez skrällde hem turneringssegern. De inledde med ett tidigt break och höll sina egna servar i första set, 6-4. I det andra setet följde lagen varandra till ett avgörande tiebreak där Bela och Sanyo är svårslagna och vann enkelt med 7-1.

I det avgörande setet följdes lagen åt fram till 3-3. Medan Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez vann sina egna serve-game enkelt, fick Maxi Sanchez och Lucho Capra kämpa hårt i sina. Vid 3-3 bröt Bela och Sanyo, och höll sedan sina egna serve-game resten av matchen till 6-4. 

I det sista gamet uppstod dock en del drama. Då hamnade Bela/Sanyo i underläge med 15-40 men paret som alltid vet hur de ska ta sig ur kniviga situationer lyckades igen. 

I söndagens final möter Sanyo Gutierrez och Fernando Belasteguin vinnaren i den andra semifinalen som spelas ikväll mellan Juan Lebron/Alejandro Galan och Pablo Lima/Agustin Tapia. Om världsettorna Juan Lebron och Alejandro Galan vinner kommer vi få se en repris av finalen i Valencia Open där Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez tillslut vann i tre set. 

Båda lagen har vunnit tre turneringar den här säsongen och Juan Lebron och Alejandro Galan lär vara sugna på revansch sedan Valencia Open. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: