PadelDirekt på APT i Hede
På bilden: I mitten Stefano Flores, till höger Julio Julianoti.
Foto: Viktor Andersson.
All Padel Tour

De möts i APT-finalerna i Kungsbacka — se läckra bollen

ANNONS

Det brasilianska förstarankade paret Stefano Flores/Julio Julianoti är klara för final i den tredje och sista APT-turneringen på Hede Padelcenter i Kungsbacka. 

De lyckades äntligen besegra argentinarna Maximiliano Arce/Franco Dal Bianco, som vunnit de två tidigare Sverige-turneringarna. 

Förra veckan vann Arce/Bianco mötet paren emellan, denna veckan fick Stefano Flores/Julio Julianoti revansch. Denna gången med 6-4, 6-3 efter en mängd bra bollar. 

— Vi är mycket nöjda. Vi mötte ett väldigt starkt lag där man måste vara redo hela tiden, både mentalt och fysiskt. Det var väldigt tajt och vi var tvungna att ändra på en del saker från förra veckan, säger Stefano Flores till PadelDirekt. 

Det unga paret Maximiliano Arce, 23, /Franco Dal Bianco, 21, som varit framgångsrikt i de två tidigare turneringarna, räckte inte riktigt till den här gången men Flores var full av beundran inför deras spel. 

— Det är två väldigt duktiga spelare och de har en stor framtid framför sig. De blir bättre och bättre för varje gång de spelar. När jag slutar spela kommer jag att heja på dem, fortsätter Flores med ett leende. 

I finalen möter de Federico Chiostri/Yain Melgratti, båda från Argentina. De besegrade Miguel Oliviera/Federico Quiles med 6-4, 6-4 i en välspelad tillställning. 

När matchbollen hade slagits in kramade de om varandra en bra stund.

— Jag är så nöjd, det var en tuff match på förhand och vi försökte bara jobba hårt från start, nu vill jag ge min partner ett kontrakt för han spelade så bra, säger Federico Chiostri till PadelDIirekt. 

Paret har bara spelat tillsammans några gånger — normalt sätt spelar Chiostri med Gonzalo Alfonso. 

— Vi mötte ett bra par och gjorde en bra match. Vi jobbade tillsammans för varje poäng, säger Yain Melgratti. 

I morgon väntar final mot Stefano Flores/Julio Julianoti. 

— Det kommer bli så svårt, det är ett par som har varit i två raka finaler vi måste kämpa riktigt hårt.


I damfinalen möts Filipa Mendonca/Catarina Castro och Katia Rodrigues/Helena Machado. 

Se läckra bollen i spelaren ovan. Klippet är från APT:s Youtubesändning.

Den här artikeln handlar om: