World Padel Tour Las Rozas
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

”Martas” tillbaka — vinner rysare mot Salazar/Triay efter räddade matchbollar

ANNONS

2019 års bästa par Marta Ortega och Marta Marrero har haft det tufft i år. 
Men i den åttonde turneringen, efter att ha åkt i tiebreak i två raka turneringar, kom så revanschen. 

Och den gjorde förstås återigen i tiebreak — mot årets bästa par hittills — Alejandra Salazar och Gemma Triay. 

— Nånstans är man glad för deras skull. Att trenden har vänt. De inledde säsongen på värsta tänkbara sätt men har jobbat sig in i det, spelat bättre och bättre och nu slår de det förstaseedade paret Triay/Salazar. Idrotten är grym men vad roligt för Marrero och Ortega, säger Sofia Arvidsson i Viaplays sändning.  

Resultatet skrevs till 7-5, 3-6, 7-6. 

Formen har liksom kommit smygande för Marta Ortega och Marta Marrero. Senast i Valencia pressade de kommande turneringssegrarna Tamara Icardo/Delfi Brea till tiebreak i avgörande set och dessförinnan i Valladolids Master föll de i tiebreak i tredje set mot Paula Josemaria och Ari Sanchez. 

Tredje gången gillt heter det ju — men det satt hårt inne. Vid underläge 3-5 i tredje set hade Salazar/Triay tre matchbollar men där klev en till synes nervfri Marrero fram och satte press på Salazar som inte pallade för trycket. 

Efter det följde ett par märkliga game. ”Martas” lyckades bryta till 5-5, blev sedan själv brutna efter att framförallt Ortega slarvat men lyckades sedan vända tillbaka på matchen vid underläge 5-6 och ta matchen till ett tiebreak. Återigen var det Salazar som inte riktigt lyckades nå upp till normal standard. 

I ett lysande tiebreak lyckades Ortega/Marrero återigen rädda matchboll och sedermera ta sig fram till sin första och mer behövdes inte. Ortega la via hårda bandejas upp för Marrero som smashade på Salazar som inte stod emot. 

— Jag tycker man börjar se den gamla Marta Marrero. Tar för sig och spelar med självförtroende, till och med log på banan, fortsätter Arvidsson. 

Glädjen gick att ta på efteråt. 


Läs PadelDirekts exklusiva med Marta Ortega här. 
Den här artikeln handlar om: