World Padel Tour
World Padel Tour

Stjärnorna utslagna — Virseda och Martinez till säsongens första kvartsfinal

ANNONS

Dagens åttondelsfinaler på World Padel Tour började med en stor överraskning på damsidan. Ett av årets mest framgångsrika par, Virginia Riera och Patty Llaguno, slogs ut i sin första match i Las Rozas Open. Nu är Veronica Virseda och Lucia Martinez klara för kvartsfinal för första gången den här säsongen. 

LAS ROZAS. 

Den 29-rankade backhandspelaren Veronica Virseda, med den 30-rankade Lucia Martinez vid sin sida, stod för dagens hittills största överraskning när laget slog ut Vigo Open-vinnarna Patty Llaguno och Virginia Riera i tre set. 

Matchen slutade 6-4, 4-6, 6-1. 

Det fjärde-seedade laget Patty Llaguno och Virginia Riera har haft en strålande säsong på World Padel Tour. Förutom Vigo Open-titeln har paret tagit sig till final två gånger. Både i Santander Open och Marbella Masters, där Tamara Icardo/Delfi Brea och Paula Josemaria/Ariana Sanchez tillslut blev för svåra. 

Segern innebär att Veronica Virseda och Lucia Martinez kommer att spela kvartsfinal för första gången den här säsongen under morgondagen. Väl där ställs man mot vinnaren i matchen mellan turneringsvinnarna av Valencia Open, Delfi Brea/Tamara Icardo, eller det nykomponerade paret Carolina Navarro/Eli Amatriain. 

De övriga avslutade matcherna i åttondelsfinalerna på damsidan har slutat mer väntat. Vinnarna av förra veckans Challenger i Marbella, Victoria Iglesias och Aranza Osoro, vann enkelt sin match mot den unge talangen Lorena Rufo och hennes partner Marta Talavan med 6-0, 6-3. Även Lucia Sainz och Bea Gonzalez vann stabilt i två set mot det nykomponerade paret Sofia Araujo och Ana Nogueira. 

I morgon möter Lucia Sainz/Bea Gonzalez Victoria Iglesias och Aranza Osoro i kvartsfinalen. 

Den här artikeln handlar om: