På bilden: Lucas Campagnolo & Lucas Bergamini.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Tredje corona-fallet på WPT: ”Covid tar bort oss från ännu en turnering”

ANNONS

Las Rozas World Padel Tour-tävling har fått sitt tredje covid-fall. 
Efter att både Ramiro Moyano och Jesus Moya drabbats och tvingsats dra sig ur tävlingen var det nu dags för Lucas Campagnolo att testas positivt. 

Därmed tvingas han och hans brasilianska landsman Lucas Bergamini dra sig ur turneringen. Det är andra gången den här säsongen som paret tvingas dra sig ur en WPT-turnering på grund av corona. Under Marbella Masters var det i stället Bergamini som fick corona och de missade både den turneringen och den nästkommande. 

”Ännu en gång gör corona att vi tvingas lämna en turnering. Jag mår bra med få symptom, jag hoppas att jag är tillbaka så fort som möjligt”, skriver Campagnolo på Instagram.

Campagnolo var Las Rozoas tredje covid-fall på herrsidan. Tidigare under veckan har både Ramiro Moyano och Jesus Moya testats positivt.  

Ersätter Lucas Campagnolo och Lucas Bergamini gör ett så kallat lucky loser-par, som trots att de redan åkt ut får chansen att fortsätta in i huvudturneringen. 

Att tre spelare har drabbats av corona får också ses i kontexten att smittan just nu ökar i Spanien, framförallt runtomkring turistområdena. 

Från Las Rozas kan det också vara värt att nämna att 17-åringen Javi Leal tillsammans med Miguel Semmler återigen har tagit sig till huvudturneringen. 

Se när Pablo Lijo ilsknar till i matchen mot Campagnolo/Bergamini. 

Den här artikeln handlar om: