PadelDirekt på plats i Fiskebäckskil
Nintendo Fiskebäckskil Invitational

Frost/Figueroa trivs tillsammans — stänger inte dörren för fortsättning

ANNONS

Vilken avslutning publiken fick i den sista matchen av den andra dagen av Nintendo Invetational i Fiskebäckskil och vilken stämning de i sin tur bjöd på. 

FISKEBÄCKSKIL

De gjorde det för att Linus Frost och Pablo Figueroa bjöd på en ordentlig show och skrällartat besegrade padellegendaren och den tidigare världsmästaren Fernando Poggi med tennislegendaren Jonas Björkman. 

Resultatet skrevs till 7-5, 6-4. 

— Tuff match, mycket nerver, samtidigt sjukt inspirerande nu när vi äntligen får ha lite publik på läktaren. Sen vill jag så klart också tacka Linus, det är en grym match han gör här i dag, utan honom hade jag inte stått här som vinnare i dag. Grym match av oss båda, säger Pablo Figueroa till PadelDirekt. 

Faktum var att det nykomponerade paret Frost/Figueroa, framförallt sett till att de inte normalt spelar med varandra, spelade mycket bra padel. 

— Så mycket har vi inte kört tillsammans men han är i Lidköping och jag i Göteborg och han kommer en del till oss och det var nog därför du valde att ta med mig för vi har sett på träning att det finns en bra komplettering här. Det är en tuff roll att ta, att ta Johns plats, men du känner det bäst, säger Linus Frost och lämnar frågan till Pablo Figueroa. 

— Vi brukar para ihop oss på träningarna och det har känts bra och jag tycker vi kompletterar varandra bra i dag. Tränar vi bara på kommer det bli bättre för var dag, säger Figueroa. 

Det kanske till och med kan bli nån ytterligare tävling för er? 
— Ja, absolut, självklart kan det bli det. Vi stänger inga dörrar, skrattar Frost. 

På den nästan fullsatta läktaren med plats för 600 personer njöt publiken och turades om att hylla ena gången Linus Frost, andra gången Pablo Figueroa. 

Det är grymt, det är mina elever från Lidöping, ett gäng hockeykillar som spelar padel en gång i veckan men nu är de här och kollar och dricker öl. Sen var ju Linus kompisar här också och det var ett enormt stöd för oss bägge, det ger sjukt mycket, jag hoppas att de kommer i morgon också, säger Pablo Figueroa. 

Se intervjun med de båda spelarna i spelaren ovan.


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: