Notification
Small Padel Court.

Small Padel Court — nästa generations padel: ”Stor passion för de små”

Har du 30 kvadrat över på tomten?
Eller kanske en outnyttjad yta på arbetsplatsen — eller padelhallen?
Oavsett svar — Small Padel Court är det perfekta alternativet för barn.

— Vi har stor passion för padel för de små, för att barn ska få spela padel. Det ligger varmt om hjärtat. Sedan har det visat sig att våra banor är kul även för vuxna, säger Patric Nilsson, grundare av Small Padel Court.

Ja, vad är egentligen Small Padel Court för något? Namnet säger det mesta: Banorna som SPC tagit fram har måtten 3,30 x 8,60 meter samt 4 x 9,70 m. Det ger banstorlekarna 30- respektive 40 kvadratmeter.

— Jag älskar padel och har själv två barn som jag tog med till padelhallen förra året. Men min femåring blev ju trött efter tio minuter, en vanlig bana kan upplevas som väldigt stor för de små. Med minibanor kan du hjälpa barn att lära sig hantera slag och väggar på ett helt annat sätt, säger Patric Nilsson.

Det var din egen upplevelse som gav dig idén om att ta fram små banor?
— Ja, först byggde jag som en sarg med lastpallar hemma på uppfarten. Där stod jag och barnen och lirade, och de tyckte det var jättekul. Och så känner jag en smed i Eslöv så han gjorde en prototyp av en minibana, som jag klädde med olika skivor. Alltså, den glädjen och kärleken du ser i ögonen på barnen när de spelar...

Det finns många användningsområden för Small Padel Court: på den egna tomten, i padelhallen — eller som Patric nämner: på campingen.

— Tänk dig alla padelintresserade som ska på semester och ser att en camping har tre Small Padel Courts. Det behövs ju inga stora ytor så det är väldigt enkelt allting. 30 eller 40 kvadrat räcker, och jag hoppas man tänker på barnen i detta datorsamhälle. Rörelsen är så otroligt viktig.


Uppskattas mycket av vuxna: ”Bra för känslan”

Han berättar att den större varianten, som alltså är 4 meter bred och 9,70 meter lång, blivit särskilt populär.

— Det blir som en dubbelbana för barn. Två fyraåringar kan spela dubbel på den, medan den mindre banan är en ren singelbana.

Men barnen kommer förmodligen inte att få ha banan i fred...

— SPC uppskattas sjukt mycket av oss vuxna med. Man får jobba mycket med känslan. Det brukar vara så att barnen börjar använda den, och sen tar föräldrarna över, säger Patric Nilsson och skrattar.

Men det har varit en lång resa innan banorna har kunnat börja produceras. En resa som tog Patric till Lettland.

— För ett år sen började vi lira med lastpallar på uppfarten, och sen började jag söka rätt produktion. Det visade sig att det finns en enda maskin i hela Europa som kan böja stålet så som vi vill ha det, så produktion kan enbart ske i Lettland.

Hur ser det ut med beställningar. Hur fort kan man få banan?
— Du har den inom en vecka, vi har ett litet lager i Sverige. Vi är en totalentrepenör så vi kan anpassa beställningen utifrån kundens önskemål, allt från att vi löser frakt till att fixar med markarbete och montering, säger Nilsson och tillägger:

— Bingo Rimér är en våra kunder och ville till exempel ha den så nära vattnet som möjligt. Så vi byggde en aluminumram precis vid vattenbrynet ute i Stockholms skärgård. Så han blev jättenöjd med banan.

Hur mycket kostar en bana?
— De ligger från 80 000 kronor till 109 000 kronor.

Small Padel Courts ägare Patric Nilsson kommer att vara på plats under hela Padelveckan i Båstad 26 juli–1 augusti och låta alla som vill testa, känna och klämma på banan.

— Vi ställer ut en bana på Pepes Bodega så kom gärna och testa den. Vi hoppas att kunna få dit några av världsstjärnorna för en liten uppvisningsmatch också. 




📷 Följ PadelDirekt på Instagram