Alex Regner.
Foto: Martin Nilsson
Swedish Padel Tour

Kvalade sig in i A-klass med sprucket racket: ”Låter som ett flygplan”

ANNONS

Alex Regner, hans trasiga racket och Mathias Claesson klev in i SPT Challenger som sista lag — och vann fyra raka matcher.
Väl i A-klassen var de en poäng från att avancera till kvartsfinal, men där tog sagan slut för ”Alex och det spruckna racket” för denna gång.

VILSHÄRAD

— Jag hade noll hela rackets när jag kom hit egentligen. En spade gick sönder förra veckan, så fick jag en ny som gick sönder efter någon timme... så står man här med det och kör. Men det gick ju bra, säger Alex Regner till PadelDirekt.

Smålandsstenar-paret Alex Regner/Claesson gick in i sin första SPT-tävling någonsin som underdogs på Challengern. Men segrar mot relativt meriterat motstånd som Leo Hylander, Albin Olsson och Pär Arlbrandt på tisdagen landade i fyra raka segrar och en plats i A-klassen.

— Jag visste inte ens om jag skulle vara med, vi fick sista platsen till kvalet. Man visste att alla kan vinna i de här kvalmatcherna och där hade vi lite flyt, men det fick ju igen nu... fick man smaka duktigt.

Regner/Claesson slogs nämligen ut i avgörande tiebreak av Anton Åkesson/Edvin Larsson. Fem matcher på tre dagar i ett 30 grader varmt Vilshärad fick räcka denna gång.

— Vi har spelat tennis förut men det senaste halvåret har vi börjat träna padel mer seriöst. Det börjar ge utdelning men har en bit kvar till några av de här grabbarna, säger Regner och syftar förmodligen på det helspanska paret som visade riktigt hög klass tidigare i dag.

”Låter som ett flygplan”

Det hördes tidigt att Regners utrustning inte var i bästa skicka. ”Spadarna” har sett bättre dagar och bollträffen lät riktigt märklig.

— De är inte HELT knäckta, men det låter som ett flygplan. De är inte i toppform, det låter helt värdelöst när man slår men det känns inte som att de helt sönder när man spelar i alla fall. Eller så är det jag som är sjukt bra!, säger Regner och skrattar.

Ja, du verkar i alla fall inte så kinkig.
— Nej alltså jag är van vid tennisen där jag spelat med halvbra rackets, dåliga senor... man är inte känd för att vara nån materialare i alla fall.

Jag får en känsla av att du behöver ny sponsor.
— Haha ja, eller EN sponsor. Så har någon något att erbjuda så, hör av er!

Vad säger du till alla motionärer som är medel+ och äger typ sju topprackets?
— Nej men det är kul med prylar, jag fattar det... men jag skulle säga så här, fokusera mer på spelet än prylarna. Det går även att spela med trasiga spadar.

Tillbaka till matchen som skickade smålänningarna ur Swedish Padel Tours femte deltävling. Regner medger att han tog slut mentalt mot slutet.

— Jag kan bara snacka för mig själv, men mitt huvud... jag får damp. Jag klarar inte av den här sporten i bland. Det är en omställning från tennisen, att man måste jobba tillsammans. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: