Svensk Padel

Ny analystjänst mäter hur du som amatör rör dig — och unforced errors

ANNONS
Har du tänkt på hur många gånger som du slår bollen ut eller i nät? Eller hur långt du och din partner springer under en match? Eller hur ni rör er i laget? Nu samlas all data in via GameCam — så att du själv kan analysera ditt spel.

GameCam lanserar nu nya kameran ”GameCam 4K Black” som ger dig möjlighet att få en realtidsvideo-analys med 4K live streaming. 

Företagets initiativtagare Magnus Jansson om bakgrunden till idén:

— Vi jobbade tidigare på ett större sportföretag i USA där vi jobbade tidigt med video analys. Vi bestämde oss att göra det samma för racket sport och då padel och tennis, säger Magnus Jansson.

GameCams möjligheter och funktioner är många.

— Det blir funktioner som heat-map där du ser ditt och spelarnas rörelsemönster under spelet. Även hur mycket tid du befinner dig i dead-zone registreras. Vi har även meterräknare så du ser vem som springer mest av er, och sist men inte minst räknar vi slagen som du gör och hur stor procent du och din partner har. 

Tech-företaget får även hjälp av specialister från padeleliten för att utveckla tjänsten.

— Vi har ett samarbete med Rodri Ovide (Paquito och Gemma Triays tränare) i Madrid som hjälper oss med vad man vill kunna läsa av med vår data från spelet. Ett samarbete som vi är mycket nöjda med fortsätter med, initiativtagare till GameCam. 


GameCam 4K Black säljs främst till hallägare för att erbjuda spelarna tjänsterna via video-plattformen www.GameCam.live där alla har möjlighet att registrera ett konto.

— Efterfrågan på video live streaming är hög men vi upplever att efterfrågan på videoanalys är ännu högre, då det säger vad du ska träna på och beskriver i fakta hur det har gått, säger Magnus Jansson.

GameCam har idag ett hundratal kameror ute i svenska och europeiska hallar. I höst lanseras även Remote coaching där både elitsatsande och glada amatörer ges chansen att få sitt spel analyserat av en padeltränare.

Den här artikeln handlar om: