Daniel Windahl och Exe Mourino.
World Padel Tour

Windahl vidare på WTP Challenger med ny partner: ”Känns väldigt bra”

ANNONS

Daniel Windahl klev i dag in på World Padel Tours Challenger-turnering i Marbella efter några turbulenta veckor.
Han gjorde det med en helt ny partner — och det blev seger direkt.

Exequiel Mourino är rankad 322 i världen och får denna vecka chansen att avancera några pinnhål på världsrankningen vid sidan av Daniel Windahl.

— Egentligen hade jag inte tänkt spela här, men eftersom vi gav upp Valencia vill jag gärna spela den här, säger Windahl till PadelDirekt och syftar på att nya partnern Maty Marina skadade sig.

I första omgången lyckades den nykomponerade duon Windahl/Mourino vinna med 6–3, 6–1 över Jose Carlos Bernal Rodriguez och Ivan Dafonte Navas.

— Det är bra att spela med olika partnerns så man lär sig att anpassa sitt spel. Och mitt individuella spel känns väldigt bra just nu, säger Windahl.

Hur kommer det sig att det blev just Exe Mourino?
— Vi skrev till varandra och kollade om den andra var ledig, vi visste om varadra lite sedan tidigare. Han hade aldrig spelat forehand tidigare men vi tränade lite ihop och tänkte "vi kör, vi går för det".

Även Windahls tidigare partner Calle Knutsson är i farten i Marbella. Tillsammans med Cristobal Garcia Blanco går han för avancemang till tredje förkvals-rundan under måndagsförmiddagen.

Både Windahl och Knutsson klev in Pre Previas andra omgång.

Fakta: Challenger

Den turneringen på WPT som har lägst rankning men också den som är enklast att få ställa upp i och perfekt om du vill samla poäng för att komma in i de större turneringarna. Vinner du en challenger så får du 120 poäng. 

Läs hela vår World Padel Tour-guide här.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: