Foto: PadelDirekt
Fem frågor

Hedman: ”Man kanske skulle bli padelagent?”

ANNONS

I PadelDirekts artikelserie ”Fem Frågor” intervjuas padelspelande kändisar i kortformat. 
Vi stötte på ex-fotbollsstjärnan Magnus Hedman på EM i Marbella — vad gjorde han egentligen där och hur bra är han på padel?


Vem: Magnus Hedman
Gör: Föreläser och driver podden ”Hedman och Hedén — en beroendepodd”. Tidigare svensk landslagsmålvakt i fotboll.
Ålder: 48
Bor: Stockholm

1) Hur mycket padel spelar du?
— Jag har bara spelat 20–25 gånger. Jag skulle säga att jag är hyfsad jämfört med de jag spelat med, men jag har mycket att lära. Det känns kul att hitta en träningsform där man inte tänker på att man faktiskt tränar. Jag är alltid sen när det kommer till olika hajper. Även när golf-hajpen kom var jag sen in i den, jag är lite anti när folk blir så där galna. Sen förstår jag ju att man bli biten när man väl börjar spela.

2) Varför är padel kul?
— Sporten är förlåtande, många kan spela. Lite som golfens handicap. Det är en härlig sällskapssport och ett plus är att det tar inte så jättelång tid, som till exempel golfen gör.

3) Har du spelat med någon riktigt bra ex-fotbollsspelare?
— Nej men jag har hört att Tomas Brolin ska vara bra, och Ravelli ska vara bra. Jag får ta mig an de där nästa år, jag tänker att jag ska träna upp mig först.

4) Varför är du på EM i Marbella?
— Jag har inlett ett samarbete med Evopros (padelbutik). Jag har inte supererfarenhet av padel, men åkte ner nu för att kolla och lära känna dem bättre.

5) Vad tycker du om EM-evenemanget?
— Det är lite som en ny värld, som när Tough Viking och det där dök upp. Jag försöker se, lyssna och lära så mycket som möjligt. Just det här att matcher spelas utan domare… det finns en charm i det. Men om padeln ska nästa steg behövs det att vi profilerar våra duktiga spelare mer i Sverige. De är relativt okända för gemene man än så länge. Jag vet inte om de har agenter? Man kanske skulle bli padelagent. Jag tror att padeln skulle växa ännu snabbare ute i stugorna  om vi fick starkare profiler. 


Den här artikeln handlar om: